ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H θρυλική SL της Mercedes κάνει downsizing στα 2.000 κυβικά

H θρυλική SL της Mercedes κάνει downsizing στα 2.000 κυβικά
Mιλάμε για την εισαγωγική της έκδοση, την Mercedes-AMG SL43, κάτω από το μακρύ καπό της οποίας υπάρχει ένας νέος τετρακύλινδρος μόλις 2.000 κυβικών

Η SL είναι ίσως το πιο εμβληματικό μοντέλο της Mercedes, με την τελευταία της γενιά να έχει παρουσιαστεί πριν λίγους μήνες και τώρα να γίνεται η πρώτη μετά από σχεδόν 60 χρόνια που είναι τετρακύλινδρη.

Φυσικά μιλάμε για την εισαγωγική της έκδοση, την Mercedes-AMG SL43, κάτω από το μακρύ καπό της οποίας υπάρχει ένας νέος τετρακύλινδρος μόλις 2.000 κυβικών -και λέμε μόλις με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα της SL- με 381 ίππoυς και 480 Nm.

Μάλιστα υπάρχει και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, που όταν χρειάζεται συνεισφέρει επιπλέον 14 ίππους, ενώ το turbo είναι ηλεκτρικό. Αυτό σημαίνει πως η κίνησή του εξασφαλίζεται από ένα μικρό μοτέρ και όχι μόνο από τα καυσαέρια.

Κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω, το κιβώτιο είναι φυσικά αυτόματο με 8 σχέσεις, η ανάρτηση είναι στάνταρ ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και οι επιδόσεις κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες. Και αυτό για το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε 4,9 δεύτερα, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ./ ώρα.

Στην πορεία στη γκάμα της SL θα προστεθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση με βάση τον bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών της AMG. H top SL θα ονομάζεται SL63 E-Performance και συνδυαστικά θα αποδίδει 842 ίππους και 1.400(!) Nm ροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ