ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Honda Civic Type R ξεκίνησε με ρεκόρ

To νέο Honda Civic Type R ξεκίνησε με ρεκόρ
To νέο Honda Civic Type R ξεκίνησε με ρεκόρ

Η Honda παρουσίασε την τελευταία γενιά του διαχρονικού best seller της Civic, που θα είναι αποκλειστικά υβριδικό πλην της κορυφαίας έκδοσής του. Της Type R, που φυσικά θα αναπροσαρμοστεί στα τελευταία δεδομένα του μοντέλου και για αυτό το λόγο εξελίσσεται εντατικά.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της διαδικασίας εξέλιξής του το νέο Civic Type R έκανε ένα γρήγορο γύρο στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, πετυχαίνοντας χρόνo 2:23,120 λεπτών, που είναι και νέο ρεκόρ πίστας για προσθιοκίνητα παραγωγής.

Κάτοχος του μέχρι τώρα ρεκόρ ήταν η τρέχουσα γενιά του Type R, ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως οι Ιάπωνες θα διεκδικήσουν και το αντίστοιχο ρεκόρ του Nürburgring. Της διάσημης γερμανικής πίστας που είναι και το σημείο αναφοράς για τα σπορ μοντέλα κάθε κατηγορίας.

Το καινούργιο Honda Civic Type R θα κινείται από την αναβαθμισμένη έκδοση του τετρακύλινδρου turbo των 2.000 κυβικών που κινεί και την τρέχουσα γενιά του. Στην οποία αποδίδει 310 ίππους που στη νέα εκδοχή σίγουρα θα είναι περισσότεροι. Το πόσο θα μάθουμε στην επίσημη παρουσίασή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ