ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Jeep παρουσίασε εντυπωσιακά πρωτότυπα στο 56ο Easter Jeep Safari

Αυτοκίνητο: Η Jeep παρουσίασε εντυπωσιακά πρωτότυπα στο 56ο Easter Jeep Safari
Όπως κάθε χρόνο από το 1967 και μετά η Jeep διοργανώνει το Easter Safari, που διαρκεί 9 ημέρες και παραδοσιακά ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών

Όπως κάθε χρόνο από το 1967 και μετά η Jeep διοργανώνει το Easter Safari, που διαρκεί 9 ημέρες και παραδοσιακά ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Η φετινή είναι η 56η διοργάνωση του θεσμού και θα διαρκέσει έως και τις 17 Απριλίου και οι εκδηλώσεις της περιλαμβάνουν και την παρουσίαση συνολικά 10 πρωτοτύπων, από τα οποία τα 7 είναι ολοκαίνουργια.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο η αμερικάνικη εταιρεία εστιάζει στη φιλικότητα προς το περιβάλλον σε συνδυασμό με τις κορυφαίες 4x4 δυνατότητες. Όπως αυτές που έχει π.χ. το νέο Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept που κινείται από έναν ειδικά κατασκευασμένο για το μοντέλο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 625 ίππων που τροφοδοτείται από τέσσερις μπαταρίες ιόντων λιθίου κατανεμημένες στο πλαίσιο για καλύτερη ισορροπία.

Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Jeep παρουσιάζει εξηλεκτρισμένη έκδοση του Grand Cherokee. Πρόκειται για την έκδοσή του Trailhawk σε συνδυασμό με τον plug-in υβριδικό σύστημα 4xe αλλά και με επιπλέον στοιχεία που προστατεύουν το αμάξωμα στις ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Με Jeep ’41 Concept η αμερικάνικη εταιρεία τιμά το παρελθόν της, καθώς συνδυάζει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα των στρατιωτικών Jeep με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον που προσφέρει η τεχνολογία 4xe, η οποία δίνει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης 4x4.

Το Jeep Rubicon 20th Anniversary Concept βασίζεται στο ισχυρότερο Wrangler που κατασκευάστηκε ποτέ, το Wrangler Rubicon 392, με τον V8 των 6.400 κυβικών και των 470 ίππων. Διαθέτει κιτ αύξησης ύψους (5,1 εκ.) της Jeep Performance Parts, επιπλέον προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα του αυτοκινήτου και νέους τροχούς 17 ιντσών με ειδικά mud and snow ελαστικά.

Το Jeep Bob Concept βασίζεται στο Gladiator Rubicon και ξεχωρίζει για τα χαρακτηριστικά που δεν έχει, καθώς απουσιάζουν τόσο οι τέσσερις πόρτες όσο και οι μεσαίες κολώνες, ενώ κινείται από τον V6 Eco-Diesel των 3.000 κυβικών.

Στο Jeep D-Coder Concept by JPP το ένα στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η διχρωμία του και το άλλο οι εκτός δρόμου επιδόσεις με αμορτισέρ της FOX, ειδικά ελαστικά της BFGoodrich και snorkel της Jeep Performance Parts.

Το πρωτότυπο Jeep Wrangler 4xe Birdcage σχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί το απόλυτο όχημα για σαφάρι. Στο εμπρός μέρος του Plug-in Hybrid αυτοκινήτου κυριαρχεί ο «εργάτης», τα φτερά έχουν σύστημα γρήγορης αφαίρεσης- τοποθέτησης, ενώ η απουσία οροφής και παραθύρων, όπως και του παρμπρίζ επιτρέπουν την απόλυτη επαφή με τα στοιχεία του περιβάλλοντος. Ενδιαφέρον είναι το ότι η πίσω πόρτα κρύβει ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ιδανικό για πικ-νικ στην ύπαιθρο.

Στο Easter Jeep Safari 2022 θα παρουσιαστούν επίσης και τα Jeep Wrangler Overlook, το οποίο αποτελεί μια επιμηκυμένη έκδοση του μοντέλου Wrangler 4xe με τρεις σειρές καθισμάτων και το Kaiser Jeep M725 που βασίζεται στο στρατιωτικό ασθενοφόρο Kaiser Jeep M725 του 1967, της χρονιάς που «γεννήθηκε» το Easter Jeep Safari.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ