ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Hyundai Ioniq 5 ψηφίσθηκε ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022

Το Hyundai Ioniq 5 ψηφίσθηκε ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχθηκε World Car of the Year, World Electric Vehicle of the Year και World Car Design of the Year (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, Παγκόσμιο Βραβείο Αυτοκινητιστικού Σχεδιασμού της Χρονιάς).

Τα αποτελέσματα των World Car Awards ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS).

Το Ioniq 5 βραβεύτηκε από μια κριτική επιτροπή 102 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 33 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα (BEV), το οποίο έχει ήδη κατακτήσει πολλές διεθνείς διακρίσεις, διαγωνίσθηκε με 27 ανταγωνιστικά μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2021.

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας Ioniq. Εκμεταλλεύεται πλήρως την προσαρμοσμένη Electric-Global Modular Platform (E-GMP) για να προσφέρει δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V για φόρτιση 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Όταν είναι εξοπλισμένο με κίνηση στους δύο τροχούς (2WD) και μπαταρία έως 74 kWh, η μέγιστη αυτονομία με μία μόνο φόρτιση φτάνει τα 480 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών είναι και η τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L).

Η Hyundai μετά το Ioniq 5 σχεδιάζει να παρουσιάσει 17 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων της πολυτελούς μάρκας Genesis και στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις της ηλεκτρικών οχημάτων σε 1,87 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

Το Hyundai Ioniq 5 θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας στο άμεσο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ