ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H X7, το κορυφαίο SUV της BMW, ανανεώθηκε

Αυτοκίνητο: H X7, το κορυφαίο SUV της BMW, ανανεώθηκε

Το μεγάλο SUV της BMW, η X7, το μήκος της οποίας φτάνει τα 5,15 μέτρα, θα συνεχίσει ανανεωμένο, με κύρια διαφορά το διαχωρισμό των προβολέων από τα φώτα ημέρας.

Τα τελευταία, που έχουν και νέα σχεδίαση, είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, ενώ οι στάνταρ πλέον LED Matrix προβολείς βρίσκονται από κάτω τους και πρακτικά δεν φαίνονται όταν δεν είναι φωτεινοί.

Από κει και πέρα οι σχεδιαστές της μάρκας του Μονάχου ανανέωσαν τη μάσκα και άλλαξαν τον προφυλακτήρα με έναν καινούργιο με μικρότερα ανοίγματα προκειμένου να εξασφαλίσουν μια πιο δυναμική αίσθηση.

Στο εσωτερικό η πιο σημαντική αλλαγή είναι το Curved Display, που προέρχεται από τις ηλεκτρικές iX και i4. Αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,2 ιντσών και την οθόνη αφής των 14,9 ιντσών του τελευταίας και πιο εξελιγμένης γενιάς του συστήματος infotainment της μάρκας. Το σύνολο οπτικά δείχνει ενιαίο και είναι καμπύλο με προσανατολισμό προς τον οδηγό.

Οι βασικές, αν μπορούμε βέβαια να τις χαρακτηρίσουμε έτσι, X7 είναι οι xDrive40i και xDrive40d. Κινούνται από τους εξακύλινδρους εν σειρά βενζίνης και πετρελαίου των 3.000 κυβικών αντίστοιχα, που έχουν πλέον και ήπια υβριδική υποβοήθηση. Ο ηλεκτροκινητήρας της είναι ενσωματωμένος στο καινούργιο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, συμβάλλει με 12 ίππους και 200 Nm όποτε υπάρχει ανάγκη και για κάποια μέτρα μπορεί να κινήσει και μόνος του το μεγάλο και βαρύ SUV.

Η xDrive40i έχει 380 ίππους (+47 σε σχέση με τον παρελθόν) και 520 Nm (+70) και χρειάζεται 5,8 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα. Η αντίστοιχη τιμή για την xDrive40d είναι 6,1 δεύτερα, με τον diesel της αποδίδει 340 ίππους.

Η κορυφαία X7 λέγεται πλέον M60i, κινείται από τον V8 των 4.400 κυβικών της BMW, που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm. Τιμές ίδιες με αυτές της προκατόχου της M50i, ενώ εδώ το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση μόλις 4,7 δευτερολέπτων.

Η καινούργια εκδοχή της BMW X7 θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Αύγουστο και οι τιμές της αναμένεται να είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις τρέχουσες. Οι οποίες ξεκινούν από τις 109.200 ευρώ για την xDrive 40d.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ