ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το ηλεκτρικό Deus Vayanne έχει πάνω από 2.200 ίππους

Αυτοκίνητο: Το ηλεκτρικό Deus Vayanne έχει πάνω από 2.200 ίππους

Την αυστριακή Deus δεν τη γνωρίζουμε και σίγουρα δεν θα την ακούγαμε ποτέ αν η ηλεκτροκίνηση δεν έδινε τη δυνατότητα -λόγω της πιο απλής κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων- και σε μικρές, νεοσύστατες εταιρείες να εισέλθουν στην αυτοκίνηση.

Ακόμα και με hypercars, όπως και έκανε η Deus παρουσιάζοντας στην έκθεση της Nέας Υόρκης το Vayanne. Για το οποίο συνεργάστηκε για την εμφάνισή του με την Pininfarina και για το τεχνολογικό του υπόβαθρο (πλαίσιο, σύστημα πρόωσης) με την Williams Advanced Engineering.

Έτσι λοιπόν το Vayenne θυμίζει από μπροστά Ferrari και Rimac, ενώ σίγουρα η πιο εντυπωσιακή πλευρά του είναι η πίσω. Από και κει πέρα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική αλλά και στο high tech του εσωτερικού, όπως άλλωστε περιμένει κανείς από ένα ηλεκτρικό hypercar.

Το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά μπορούν να αποδώσουν μέχρι και 2.230 ίππους, τιμή ασύλληπτη με τα δεδομένα των αντίστοιχων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ασύλληπτες είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 1,99 δεύτερα και την τελική ταχύτητα, χάρη και στην πολύ καλή αεροδυναμική, να φτάνει τα 400 χλμ./ ώρα.

Όπως μάλλον εικάζετε ασύλληπτη θα είναι και η τιμή καθενός από τα συνολικά 99 Deus Vayanne που θα κατασκευαστούν και η οποία φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ