ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η EQS SUV είναι το κορυφαίο πολυτελές τετρακίνητο της Mercedes

Η EQS SUV είναι το κορυφαίο πολυτελές τετρακίνητο της Mercedes
Η EQS SUV είναι το κορυφαίο πολυτελές τετρακίνητο της Mercedes

Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι μετά το EV alter ego της S-Class, την EQS, παρουσίασε και το αντίστοιχο SUV πολυτελείας.

Την EQS SUV, η οποία χρησιμοποιεί όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, το ίδιο πλαίσιο με τη λιμουζίνα, ενώ και εδώ οι διαστάσεις είναι μεγάλες. Έτσι το ύψος ξεπερνά τα 5,10 μέτρα, το ύψος τα 1,70 και το μεταξόνιο φτάνει τα 3.210 χιλιοστά.

Τιμή η οποία εγγυάται την άνεση χώρων στο εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και εφτά επιβάτες, ενώ η ελάχιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι τα 645 λίτρα.

Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί τη λογική της EQS, οπότε και εδώ είναι διαθέσιμη προαιρετικά η hyperscreen που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό.

Η EQS SUV είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις. Η εισαγωγική είναι η EQS 450+ που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 360 ίππων, ενώ ακολουθεί η EQS 450 4MATIC. Εδώ τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι δύο για χάρη της τετρακίνησης, ενώ η συνδυαστική τους απόδοση είναι και πάλι 360 ίπποι.

Σαφώς πιο δυνατή είναι η κορυφαία και επίσης τετρακίνητη 580 4ΜΑΤΙC των 544 ίππων.

Η μπαταρία έχει σε κάθε περίπτωση ενεργειακή χωρητικότητα 107,8 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία που ανάλογα με την έκδοση κυμαίνεται από 507 έως και 660 χιλιόμετρα.

Η EQS SUV θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του έτους και η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 164.000 ευρώ περίπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ