ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H 7η γενιά της σειράς 7 της BMW είναι και ηλεκτρική

H 7η γενιά της σειράς 7 της BMW είναι και ηλεκτρική
Η BMW παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέας της ναυαρχίδα, τη σειρά 7, η οποία ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή της γερμανικής εταιρείας, που παρουσιάστηκε και στην ανανεωμένη X7

Η BMW παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέας της ναυαρχίδα, τη σειρά 7, η οποία ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή της γερμανικής εταιρείας, που παρουσιάστηκε και στην ανανεωμένη X7. Και χαρακτηρίζεται από τους χωριστούς προβολείς αλλά και τη χαρακτηριστικά μεγάλη και φωτιζόμενη μάσκα, ενώ δεν λείπουν και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Όπως οι κρυφές χειρολαβές, το χρώμιο σε διάφορα σημεία του αμαξώματος αλλά και η δυνατότητα διχρωμίας στο αμάξωμα. Όπως και στις Mercedes Maybach δηλαδή, ενώ φυσικά υπάρχει και το πακέτα M Sport, με το μικρό πίσω σπόιλερ και τις μπλε δαγκάνες των φρένων.

Παράλληλα το μήκος της 7άρας φτάνει πια τα 5,40 μέτρα και το μεταξόνιό της τα 3.200 χιλιοστά, γεγονός που εγγυάται την άνεση στο εσωτερικό και ειδικά στις πίσω θέσεις. Όπου για όσους καθίσουν σε αυτές υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 31,3 ιντσών, ανάλυσης 8Κ, προσαρμοσμένη στην οροφή.

Οθόνες όμως και μάλιστα 5,5 ιντσών υπάρχουν και στις χειρολαβές των θυρών προκειμένου αρκετές από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου να ελέγχονται από αυτές. Άλλες ελέγχονται από τη λωρίδα αφής που υπάρχει στο ταμπλό και διαθέτει αρκετά εικονικά κουμπιά, ενώ το παρόν δίνει και η ενιαία επιφάνεια των οθονών στο ταμπλό με κλίση προς τον οδηγό.

Μια ακόμα εξτραβαγκάντζα είναι το top ηχοσύστημα της Bower & Wilkins με τα συνολικά 36 ηχεία και τους ενισχυτές των συνολικά 1.965 Watt, καθώς και το επιπλέον πακέτο αυτόνομης οδήγησης (Active Assistance Professsional Package), με το οποίο ο οδηγός δεν χρειάζεται να έχει τα χέρια του στο τιμόνι μέχρι και την ταχύτητα των 130 χλμ./ ώρα.

Από πλευράς κινητήρων η 740i κινείται από τον τρίλιτρο εξακύλινδρο εν σειρά με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V τους 380 ίππους και τα 540 Νm. Για την Ευρώπη θα υπάρχει και η diesel 740d xDrive με επίσης 3.000 κυβικά, 300 ίππους και 670 Nm.

Στην κορυφή βρίσκεται η 760i xDrive με τον V8 των 4.400 κυβικών με τους 544 ίππους και τα 750 Nm, ενώ κατά τη διάρκεια τοτ 2023 θα παρουσιαστούν και οι plug-in υβριδικές 750e xDrive και 760e xDrive με συνδυαστική ισχύ 490 και 571 ίππων αντίστοιχα.

Το αυτόματο κιβώτιο είναι στάνταρ όπως και η πνευματική ανάρτηση αλλά και η τετραδιεύθυνση.

Όσο για την ηλεκτρική i7 έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και συνδυαστική απόδοση 544 ίππων και 745 Nm, που εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,5 δεύτερα. Η τοποθετημένη στο δάπεδο μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 101,7 kWh, φορτίζει μέχρι και με 195 kW και εξασφαλίζει αυτονομία που κατά WLTP φτάνει τα 625 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ