ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα E-Class είναι η πιο έξυπνη πολυτελής λιμουζίνα

H νέα E-Class είναι η πιο έξυπνη πολυτελής λιμουζίνα

Με την παρουσίαση του πιο εξελιγμένου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, τη νέα E-Class, η Mercedes-Benz κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Η δέκατη γενιά του μοντέλου θέτει νέα στάνταρ όσον αφορά στην ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την ευφυΐα της αυτοκίνησης.

Οι καινοτομίες της περιλαμβάνουν πλήθος τεχνολογικών στοιχείων, οι οποίες – μεταξύ άλλων – επιτρέπουν άνετη και ασφαλή οδήγηση σε ένα νέο επίπεδο ενώ ενσωματώνουν μία νέα διάσταση όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Εκτός από τα ολοκαίνουρια συστήματα χειρισμού και infotainment που προσφέρουν μία εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, ο νέος πετρελαιοκινητήρας θέτει νέα στάνταρ όσον αφορά στην απόδοση και την οικονομία σε συνδυασμό με την ελαφριά κατασκευή και τις εξαιρετικές τιμές αεροδυναμικής!

Επιπλέον, με τη νέα αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων που προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, διασφαλίζεται η ιδανική οδηγική άνεση σε συνδυασμό με ξεχωριστή δυναμική οδήγηση. Η τεράστια γκάμα καινοτομιών που διαθέτει η νέα E-Class περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας Active Lane, το οποίο καθοδηγεί τη λιμουζίνα στη λωρίδα που έχει επιλέξει ο οδηγός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η νέα E-Class είναι η πιο έξυπνη λιμουζίνα της business κατηγορίας.

Εκλεπτυσμένη, κομψή, δυναμική και σπορ

Ο σχεδιασμός της εκφράζει το σήμα κατατεθέν της Mercedes-Benz όσον αφορά τις αναλογίες των σεντάν. Το μακρύ καπό σε συνδυασμό με τον στιλ «Coupé» σχεδιασμό της οροφής, ρέει προς τους φαρδείς πίσω ώμους και δημιουργεί μία συναρπαστική σιλουέτα. Το δυναμικό αμάξωμα χαρακτηρίζεται από κοντούς προβόλους, μακρύ μεταξόνιο, μεγάλους τροχούς και ξεκάθαρες γραμμές στα πλευρά δημιουργώντας μία φρέσκια, μοντέρνα και δυναμική εικόνα που εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία της μάρκας: Sensual Purity (αισθησιακή καθαρότητα).

Εσωτερικός σχεδιασμός από το μέλλον

Το εσωτερικό της νέας E-Class συνθέτει το συναίσθημα και την ευφυΐα, πόλοι που ορίζονται ξεκάθαρα από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz. Ο προαιρετικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει - για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία - δύο «επόμενης γενιάς» οθόνες υψηλής ανάλυσης, με μια ευρεία οθόνη διαγωνίου 12,3 ιντσών η κάθε μία.

Κάτω από το κοινό τους γυάλινο κάλυμμα, οι δύο οθόνες δείχνουν σα να αιωρούνται στον αέρα, δημιουργώντας ένα κεντρικό στοιχείο που τονίζει τον οριζόντιο προσανατολισμό του εσωτερικού σχεδιασμού. Όπως το ταμπλό, έτσι και το cockpit περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη με εικονικά όργανα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, καθώς και μια κεντρική οθόνη πάνω από την κονσόλα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών σχεδιαστικών στυλ για το ταμπλό οργάνων: "Classic", "Sport" και "Progressive".

Επιπρόσθετα, χειριστήρια αφής στο τιμόνι κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε ένα αυτοκίνητο. Όπως σε ένα περιβάλλον smartphone, ανταποκρίνονται με ακρίβεια σε οριζόντιες και κάθετες κινήσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας απλά με την ένταση των κινήσεων των δακτύλων του χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι. Ακολουθώντας τον κανόνα "τα χέρια στο τιμόνι, τα μάτια στο δρόμο», η διάσπαση της προσοχής του οδηγού είναι ελάχιστη.

2016 05 04 1834 001

Παράλληλα, χειριστήρια για το σύστημα infotainment παρέχονται με τη μορφή ενός touchpad στην κεντρική κονσόλα, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και χειρόγραφα γράμματα, ενώ διατίθεται και το σύστημα φωνητικού ελέγχου LINGUATRONIC. Υπάρχουν επίσης κουμπιά άμεσης πρόσβασης για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως το σύστημα κλιματισμού ή – ακόμη μία πρωτιά! - για την άνετη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ορισμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Νέα, έξυπνα γραφικά με απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης και κινούμενα σχέδια, σε συνδυασμό με μια απλουστευμένη λογική, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πρωτόγνωρη εμπειρία χειρισμού. Ταυτόχρονα, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα αισθησιακό, ευρύχωρο εσωτερικό που συνδυάζει την κομψότητα της πολυτελούς κατηγορίας με σπορτιφ πινελιές.

Έξυπνος σχεδιασμός υλικών

Υψηλής ποιότητας υλικά καθορίζουν το στιλ του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Τα υλικά αυτά περιλαμβάνουν ξύλο με ανοιχτούς πόρους, ξύλο σε στιλ γιωτ με ρέουσες γραμμές ως μια σύγχρονη ερμηνεία του ξύλινου ένθετου καθώς και ένα νέο μεταλλικό ύφασμα.

Η χρήση αυθεντικών υλικών συνεχίζεται και στις δερμάτινες επενδύσεις των θυρών καθώς και στη μεσαία γραμμή για επιλεγμένες γραμμές εξοπλισμού. Ένα ακόμη σαφές χαρακτηριστικό της Mercedes, είναι η υψηλής ποιότητας εμφάνιση και αίσθηση που προέρχεται από τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιοτική συναρμογή.
Εξίσου προσεκτικά έχει γίνει ο συνδυασμός των υλικών με τα χρώματα, με διάφορες αποχρώσεις του καφέ να κυριαρχούν. Με τη LED τεχνολογία να αναλαμβάνει τον εσωτερικό φωτισμό διασφαλίζοντας διάρκεια, οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας η νέα E-Class είναι ατμοσφαιρική και το δείχνει.

Καθίσματα: πρώτη θέση

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας E-Class είναι τα καθίσματά της. Η εργονομία τους συνδυάζουν το «δυνατό χαρτί» της Mercedes-Benz – δηλ. την άνεση που προσφέρουν στα μακρινά ταξίδια – με μία όμορφη, σπορ εμφάνιση, ενώ διατίθενται σε ξεχωριστό σχεδιασμό για κάθε γραμμή εξοπλισμού. Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό σε αυτήν την κατηγορία είναι το πακέτο «Heat Comfort», με το οποίο θερμαίνονται εκτός από τα καθίσματα, τα υποβραχιόνια στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα.

Νέα γενιά κινητήρων

Η νέα E-Class διατίθεται με την επιλογή δύο κινητήρων κατά τις αρχές του λανσαρίσματός της στην αγορά: η E 200 με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1991 cc, και η E 220 d με έναν ολοκαίνουριο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1950 cc. Η πιο ισχυρή έκδοση πετρελαιοκινητήρα στην Ε350 d θα λανσαριστεί στην αγορά το καλοκαίρι και θα διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα με προηγμένη τεχνολογία καυσαερίων SCR, με ισχύ 190 kW (258 hp) και μέγιστη ροπή 620 Nm. Επιπλέον εκδόσεις μοντέλων θα προστεθούν στη γκάμα της E-Class μετά το λανσάρισμά της στην Ελληνική αγορά.

Άκαμπτο, αλλά ελαφρύ αμάξωμα

Το εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα αποτελεί τη βάση για τον εύκολο χειρισμό του αυτοκινήτου, τα εκπληκτικά χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών, καθώς και ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανικοί επέλεξαν ένα αμάξωμα με ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αλουμινίου και υπερ- ανθεκτικού χάλυβα, από τον προκάτοχό του. Τα μπροστινά φτερά, το καπό, το καπό του χώρου αποσκευών, και μεγάλα τμήματα των εμπρός και πίσω άκρων είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Αυτή η ελαφριά σχεδίαση μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και καθιστά τον χειρισμό του οχήματος εύκολο και σπορτίφ.

Με την έλευση της νέας Ε-Class, 130 χρόνια μετά την εφεύρεση του αυτοκινήτου από τον Carl Benz, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο ο Dr Dieter Zetsche είναι βέβαιος: «Το καλύτερο είναι μπροστά μας για το αυτοκίνητο που φέρει το τριάκτινο αστέρι. Η Mercedes του μέλλοντος δεν θα έχει μόνο μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά θα λειτουργεί και αυτόνομα. Θα είναι ακόμη πιο ασφαλής, πολυτελής και πλήρως δικτυωμένη. Ένα άνετο καταφύγιο για τη διαδρομή μεταξύ σπιτιού και γραφείου – ένα μέρος εργασίας, επικοινωνίας, χαλάρωσης και διασκέδασης.»

Οι τιμές της νέας Ε-Class στην Ελληνική αγορά διαμορφώνονται ως εξής:

• Ε200 €53.600
• Ε220 d €55.950
• E350 d €71.950

ΔΗΜΟΦΙΛΗ