ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Volvo επενδύει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ στην ισραηλινή εταιρεία StoreDot

Αυτοκίνητο: H Volvo επενδύει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ στην ισραηλινή εταιρεία StoreDot

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση είναι μεν δεδομένη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα να βελτιωθούν. Ένα από αυτά είναι και η τεχνολογία των μπαταριών, τόσο σε ότι αφορά τη χωρητικότητα αλλά και την ταχύτητα φόρτισής τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι κατασκευαστές, μεταξύ αυτών και η Volvo, προσπαθούν να εναρμονιστούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο τομέα επιζητώντας συνεργασίες με εξειδικευμένες εταιρείες.

Όπως είναι για παράδειγμα η StoreDot από το Ισραήλ που αναπτύσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα μπαταρίες που θα μπορούν να προσφέρουν 160 χιλιόμετρα αυτονομίας με φόρτιση μόλις 5 λεπτών.

Οι μπαταρίες της StoreDot έχουν ειδικά ανόδια από πυρίτιο καθώς και το αντίστοιχο λογισμικό, ενώ με τη συνεργασία της Volvo και της επένδυσής της των σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι έτοιμες για μαζική παραγωγή του 2024.

Έγκαιρα προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τη μετατροπή της σουηδικής εταιρείας σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2030.

Η επένδυση πραγματοποιείται μέσω του Volvo Cars Tech Fund, επενδυτικού βραχίονα της Volvo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ