ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Gumball 3000: Το αυτοκίνητο του Μπάτμαν μπαίνει στο ευρωπαϊκό ράλι των πλουσίων

Gumball 3000: Το αυτοκίνητο του Μπάτμαν μπαίνει στο ευρωπαϊκό ράλι των πλουσίων
Πόσοι πλούσιοι χωράνε σε ένα Batmobile; Τwitter @HYPEBEAST

Όσοι απογοητεύτηκαν από την ταινία Batman εναντίον Superman μπορεί να ενθουσιαστούν όταν δουν το Batmobile στην πραγματική ζωή να συμμετέχει στο Gumball 3000 Rally που διεξάγεται αυτή την βδομάδα στην Ευρώπη.

Το όχημα βασίστηκε στην εκδοχή του σταυροφόρου με την κάπα, από το βιντεοπαιχνίδι Arkham Knight. Πρόκειται για μια Lamborghini Gallardo, η οποία έχει υποστεί ολική ανακατασκευή του κυρίου αμαξώματος από ανθρακονήματα.

Δημιουργήθηκε για το ετήσιο ράλι από την Ομάδα Galag που εδρεύει στην Σαουδική Αραβία.

Το «θηρίο» ταξιδεύει μαζί με τα υπόλοιπα supercars του ράλι, από το Δουβλίνο μέχρι το Βουκουρέστι, διανύοντας απόσταση 4.800 χιλιομέτρων με κινητήρα V10 5.2 λίτρων και 560 ίππους και καταναλώνοντας βυτία ολόκληρα.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο που ακολουθεί, οι τροχοί 26 ιντσών καλύπτονται από σταθερά τάσια.

Λόγω του σχεδιασμού του, το οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου εμποδίζει την οπτική επαφή του οδηγού με αυτό. Έτσι, στο εσωτερικό του οχήματος έχουν τοποθετηθεί οθόνες που συνδέονται με κάμερες γύρω από το αυτοκίνητο.

Η αξία του Gumball Rally αποτιμάται περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και ιδρύθηκε από τον Βρετανό επιχειρηματία Μαξιμίλιον Κούπερ (Maximillion Cooper) το 1999.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ