ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Bentley Bentayga EWB: Η επέμβαση του Προκρούστη

Bentley Bentayga EWB: Η επέμβαση του Προκρούστη
Bentley Bentayga EWB

Η νέα έκδοση EWB (Extended Wheel Base) που προστέθηκε στη γκάμα της Bentayga θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, κυρίως λόγω μεγέθους και ως η νέα ναυαρχίδα της Bentley. Και αυτό γιατί το μήκος της ξεπερνά κατά πολύ τα 5,0 μέτρα, καθώς φτάνει τα 5,32.

Η XXL Bentayga προέκυψε από μια γενναία αύξηση του μεταξονίου κατά 180 χιλιοστά -από τα 2.995 στα συνολικά 3.175 χιλιοστά- με την προσθήκη να έχει γίνει από τη μεσαία κολώνα και πίσω.

Αυτό σημαίνει πως ο επιπλέον χώρος που προκύπτει είναι αποκλειστικά προς όφελος όσων κάθονται στα πίσω καθίσματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να αναβαθμιστούν σε Airline Seats. Που έχουν δυνατότητες πολλαπλών ρυθμίσεων, υποπόδια και προγράμματα λειτουργίας Relax και Business που καλύπτουν ότι λένε τα ονόματά τους.

Παράλληλα η Bentayga EWB είναι ακόμα πιο πολυτελής με συνολικά 24 δισεκατομμύρια συνδυασμούς εξατομίκευσης, ενώ προκειμένου η εξωτερική της εμφάνιση να είναι αρμονική και μετά την επέμβαση του… Προκρούστη οι στάνταρ ζάντες της είναι πλέον των 22 ιντσών.

Ο κινητήρας της είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4.000 κυβικών του ομίλου Volkswagen. Για την περίσταση αποδίδει 550 ίππους που αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,6 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 290 χλμ./ ώρα.

Στην Ευρώπη η Bentley Bentayga EWB θα είναι διαθέσιμη μετά το φθινόπωρο, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι βασικές αγορές της που είναι η Κίνα, οι χώρες του Κόλπου και η Κίνα. Μάλιστα η βρετανική εταιρεία αναφέρει πως στην επιμηκυμένη έκδοση θα αντιστοιχεί το 45% των συνολικών πωλήσεων του SUV της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ