ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα, ηλεκτρική BMW iX1 εξελίσσεται εντατικά

Η νέα, ηλεκτρική BMW iX1 εξελίσσεται εντατικά

Το πιο μικρό SUV της BMW οδεύει προς την αντικατάστασή του, με την παρουσίαση της νέας γενιάς του να έχει προγραμματιστεί από τη γερμανική εταιρεία για το φθινόπωρο.

Ο προγραμματισμός αυτός περιλαμβάνει ταυτόχρονα και την παρουσίαση στη συνέχεια μιας ηλεκτρικής έκδοσης της iX1, η οποία δοκιμάζεται ήδη εντατικά. Παράλληλα με τις συμβατικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις και κάτω από όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.

Η βάση της νέας γενιάς της X1 συνολικά θα είναι το πλαίσιο FAAR, ενώ το σύστημα πρόωσης της ηλεκτρικής iX1 θα είναι το eDrive της 5ης γενιάς της BMW. Οι τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν φυσικά από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, ενώ η μέση κατανάλωση ενέργειας, με βάση όσα έχει ανακοινώσει η γερμανική εταιρεία, θα είναι της τάξης των 17,3 με 18,4 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Επίσης έχει ανακοινώσει πως η αυτονομία θα κυμαίνεται από 413 έως και 438 χιλιόμετρα, κάτι που θα είναι εφικτό αν η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 76,0 kWh.

Το εσωτερικό της iX1, αλλά και των άλλων εκδόσεων της X1, αναμένεται να ακολουθεί τη λογική των ηλεκτρικών μοντέλων που παρουσίασε πρόσφατα η BMW -i4 και iX- και χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη κυρτή ενιαία οθόνη. Κάτω από την οποία υπάρχουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του συστήματος infotainment.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ