ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάποιος έδωσε 135 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη Mercedes 300 SLR

Κάποιος έδωσε 135 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη Mercedes 300 SLR
Στη δημοπρασία μετείχαν 10 προσεκτικά επιλεγμένοι συλλέκτες και πλειοψήφησε, σύμφωνα με τις φήμες, ένας Βρετανός ο οποίος θα πληρώσει τα 135 εκατομμύρια ευρώ

Το πόσο ακούγεται υπερβολικό και είναι: 135 εκατομμύρια ευρώ για ένα και μόνο αυτοκίνητο! Το οποίο είναι μια Mercedes 300 SLR του 1955 και η οποία δημοπρατήθηκε στο μουσείο της γερμανικής εταιρείας στη Στουτγκάρδη σε μια εκδήλωση που είχε διοργανωθεί από την RB Sotheby’s.

Στη δημοπρασία μετείχαν 10 προσεκτικά επιλεγμένοι συλλέκτες και πλειοψήφησε, σύμφωνα με τις φήμες, ένας Βρετανός ο οποίος θα πληρώσει τα 135 εκατομμύρια και θα κάνει δική του τη μια από τις συνολικά δύο Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe που υπάρχουν. Και είναι γνωστές ως η μπλέ και η κόκκινη, με βάση το χρώμα του εσωτερικού της.

Αυτή που πουλήθηκε είναι η κόκκινη και στην πράξη και παρά την οπτική ομοιότητα καμία από τις δύο δεν έχει σχέση με τις στάνταρ 300SL της εποχής. Στην ουσία πρόκειται για καμουφλαρισμένα αγωνιστικά που βασίζονται στην W196 R με την οποία ο θρυλικός Juan Manuel Fangio είχε κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα.

Μάλιστα και ο κινητήρας προέρχεται από το μονοθέσιο που πρωταγωνιστούσε τότε στη Φόρμουλα 1 της εποχής -καταχρηστικά θα μπορούσε κανείς να πει πως το Uhlenhaut Coupe είναι ο μακρινός πρόγονος της Mercedes-AMG One που επίσης έχει τεχνολογία από την F1- και για αυτό είναι ένα οχτακύλινδρος σε σειρά 3.000 κυβικών και περίπου 300 ίππων.

Ο οποίος εξασφαλίζει μια τελική που φτάνει τα 290 χλμ./ ώρα. Τιμή που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, πόσο μάλλον πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και πολύ την κόκκινη που πουλήθηκε, τα χρησιμοποιούσε ο επικεφαλής της τότε αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, o Rudolf Uhlenhaut που τους έδωσε και το όνομά του.

Τα χρήματα από την πώληση θα αποτελέσουν τη βάση για το Mercedes-Benz Fund, ένα πρόγραμμα υποτροφιών για την υποστήριξη νέων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ