ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Rolls-Royce ετοίμασε και τη δεύτερη Boat Tail

H Rolls-Royce ετοίμασε και τη δεύτερη Boat Tail
H Rolls-Royce ετοίμασε και τη δεύτερη Boat Tail

Υπάρχει το απόλυτα πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο, που είναι, όπως ίσως διαβάσατε μια Mercedes 300 SLR του 1955 και υπάρχει και το πιο ακριβό καινούργιο, το οποίο είναι η Rolls Royce Boat Tail.

Η οποία θα κατασκευαστεί μόλις 3 φορές -η πρώτη έχει ήδη παραδοθεί στους Beyonce και Jay-Z- κοστίζει 23,7 εκατομμύρια ευρώ και πλέον έχει ετοιμαστεί και η δεύτερη της σειράς.

Η οποία παρουσιάστηκε στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, την ετήσια εκδήλωση για κλασικά και vintage αυτοκίνητα που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη δυτική όχθη της λίμνης του Κόμο, για να κάνει μια λαμπερή πρώτη δημόσια παρουσία.

Η δεύτερη Boat Tail έχει χρώμα σομόν και θα παραδοθεί πολύ σύντομα στον ιδιοκτήτη της που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Όπως και η πρώτη έτσι και αυτή είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη και για την ολοκλήρωσή της απαιτήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερα χρόνια, ενώ τα πάντα έχουν φτιαχτεί με βάση τις προτιμήσεις και τις οδηγίες του ανθρώπου που την παρήγγειλε.

Ο κινητήρας της είναι ο γνωστός V12 των 6.750 κυβικών της μάρκας με τα διπλά turbo, ενώ αν αναρωτιέστε για την ονομασία της το Boat Tail είναι εμπνευσμένη από τις θαλαμηγούς πολυτελείας που επίσης κατασκευάζονται με βάση τα γούστα του ιδιοκτήτη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ