ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Maserati παρουσίασε και την ανοιχτή MC20, τη Cielo

H Maserati παρουσίασε και την ανοιχτή MC20, τη Cielo
H Maserati παρουσίασε και την ανοιχτή MC20, τη Cielo

Πιστή στις υποσχέσεις της η Maserati παρουσίασε τη δεύτερη εκδοχή του supercar της -ή «μικρού» supercar, όπως αρέσκεται να το αποκαλεί η ίδια. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση της MC20 που ονομάζεται Cielo.

Και διαθέτει μια αφαιρούμενη οροφή, η οποία μετακινείται προς τα πίσω και βρίσκει τη θέση της κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις 12,0 δεύτερα και ο όλους μηχανισμός έχει προσθέσεις στο βάρος της Cielo 65 κιλά σε σχέση με την MC20.

Το επιπλέον βάρος επηρεάζει οριακά τις επιδόσεις, καθώς το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 3,0 δεύτερα αντί για 2,9 της κλειστής έκδοσης, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ ώρα. Κάτι που βέβαια δεν εκπλήσσει μιας και ο Nettuno, ο bi-turbo V6 των 3.000 κυβικών που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Maserati, αποδίδει 630 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Σε ότι φορά την αφαιρούμενη οροφή ενδιαφέρον είναι πως ένα μεγάλο τμήμα της αποτελείται από κρύσταλλο ασφαλείας, που με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να γίνει πιο σκούρο προκειμένου να προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Κατά τα άλλα οι αλλαγές στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό αφορούν μόνο τις λεπτομέρειες, ενώ καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στο χώρο αποσκευών που παραμένει στα 100 λίτρα.

Η κλειστή Maserati MC20 κοστίζει στην Ελλάδα από 327.500 ευρώ, οπότε η τιμή της ανοιχτής MC20 Cielo θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ