ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H DeLorean επιστρέφει στο μέλλον με το Alpha5

Αυτοκίνητο: H DeLorean επιστρέφει στο μέλλον με το Alpha5

Αν δεν υπήρχε η ταινία «Επιστροφή στο μέλλον» ελάχιστοι θα θυμόντουσαν το DMC-12 της DeLorean. Παρά την ενδιαφέρουσα εμφάνισή του με τις πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω.

Και μιας και η υπάρχει η μόδα της αναβίωσης παλαιών επωνυμιών η DeLorean επιστρέφει με ένα νέο μοντέλο, το Alpha5, το οποίο φυσικά και είναι ηλεκτρικό. Την εμφάνισή του την υπογράφει η Italdesign και η έμπνευση προέρχεται από το διάσημο πρόγονο.

Έτσι και εδώ οι πόρτες, που πραγματικά είναι τεράστιες ανοίγουν προς τα πάνω και αποκαλύπτουν ένα τετραθέσιο εσωτερικό, στο οποίο -λογικά και αναμενόμενα- κυριαρχούν οι οθόνες.

Από κει και πέρα το σύστημα πρόωσης του Alpha5 θα αποτελείται από δυο βρετανικής προέλευσης ηλεκτροκινητήρες, για τους οποίους δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία. Αν όμως κρίνουμε από τα 3,4 δεύτερα που ανακοινώνονται επίσημα για το 0-100 χλμ./ ώρα και την τελική ταχύτητα των 240 χλμ./ ώρα τότε η συνδυαστική απόδοση θα είναι αρκετά υψηλή.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 100 kW που εξασφαλίζει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα.

Η παραγωγή του DeLorean Alpha5 αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 στην Ιταλία, ενώ ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει ένα σπορ κουπέ -αυτό με έναν V8 βενζίνης- μια ηλεκτρική λιμουζίνα καθώς και ένα SUV με ενεργειακές κυψέλες προς το 2030…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ