ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes-AMG One με τεχνολογία F1 κοστίζει 2,75 εκατομμύρια ευρώ

H Mercedes-AMG One με τεχνολογία F1 κοστίζει 2,75 εκατομμύρια ευρώ
H Mercedes-AMG One με τεχνολογία F1

Δεν ήταν λίγοι όσοι πίστευαν πως το AMG One, το hypercar της Mercedes με την τεχνολογία από τη Φόρμουλα 1 τελικά δεν θα παρουσιαζόταν. Ο λόγος ήταν το χρονικό διάστημα των πέντε και πλέον ετών που έχει περάσει από την παρουσίαση του πρωτοτύπου του αλλά και η κατά καιρούς «ομολογίες» της Mercedes για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε κατά την εξέλιξη.

Παρόλα αυτά η γερμανική εταιρεία και οι μηχανικοί της τις ξεπέρασαν και έτσι το Mercedes-AMG One πέρασε στην έκδοση παραγωγής του, η οποία κοστολογείται 2,75 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά προ φόρων…

Τι παίρνει κανείς με αυτό το ομολογουμένως μεγάλο χρηματικό ποσό; Ένα πραγματικά εντυπωσιακό υπερ-αυτοκινήτο, με μονοκόκ πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα και ένα σύστημα πρόωσης που έρχεται κατευθείαν από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο V6 των 1.600 κυβικών έχει τη βάση του στο αντίστοιχο σύνολο της F1 του 2015 και αποδίδει 549 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. Από την F1 προέρχεται και το υβριδικό σύστημα πρόωσης με την MGU-K και τους συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Δύο από αυτούς, με απόδοση 120 kW βρίσκονται στον εμπρός άξονα, ένας στον στροφαλοφόρο, ενώ ο τέταρτος με απόδοση 90 kW περιστρέφει το turbo.

Με όλα αυτά η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.063 ίππους, το 0-200 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση μόλις 7,0 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 352 χλμ./ ώρα χάρη και στα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, που ενεργοποιούνται όταν έχουν επιλεγεί τα προγράμματα οδήγησης για την πίστα.

Ταυτόχρονα η Mercedes-AMG One έχει και μπαταρία 8,4 kWh που εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για έως και 18,1 χιλιόμετρα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως όλα τα διαθέσιμα AMG One έχουν πουληθεί αλλά και το υψηλότατο κόστος συντήρησής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ