ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οι ηλεκτρικές Lamborghini θα λέγονται κατά πάσα πιθανότητα Revuelto

Αυτοκίνητο: Οι ηλεκτρικές Lamborghini θα λέγονται κατά πάσα πιθανότητα Revuelto

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον για όλους, ακόμα και για τους κατασκευαστές υπερ-αυτοκινήτων όπως για παράδειγμα η Lamborghini. Η οποία το 2025 αναμένεται να παρουσιάσει, σύμφωνα και με δηλώσεις του επικεφαλής της Stephan Winkelmann, το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

Το οποίο θα είναι ένα Gran Turismo με 2+2 θέσεις και σύστημα πρόωσης που θα προέρχεται, εκτός απροόπτου, από τη συνεργασία με την κροατική Rimac, που έχει στενούς δεσμούς με τον όμιλο Volkswagen γενικά και με τις Bugatti και Porsche ειδικά.

Με την προοπτική λοιπόν της πρώτης ηλεκτρικής Lamborghini η ιταλική εταιρεία κατοχύρωσε για αυτήν το όνομα Revuelto. Το οποίο προέρχεται από τα ισπανικά και σημαίνει ανακατωσούρα ή ανησυχία. Κάτι που θα προκαλέσει φυσικά η μετάβαση από τους V8, V10 και V12 που κινούν τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας στους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες.

Ταυτόχρονα θα είναι και η πρώτη φορά που μια καινούργια Lamborghini δεν θα έχει το όνομα ενός διάσημου ταύρου, σπάζοντας έτσι μια παράδοση που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ