ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Alfa Romeo Giulia GT είναι και κλασική και σύγχρονη

Αυτή η Alfa Romeo Giulia GT είναι και κλασική και σύγχρονη
Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του αμαξώματος αυτό που αλλάζει δραματικά είναι το πλάτος που αυξάνεται κατά 30 ολόκληρα εκατοστά, ενώ γίνονται και κάποιες βελτιώσεις από πλευράς αεροδυναμικής

Η μόδα των restomods, των ανακατασκευασμένων κλασικών μοντέλων που επιπρόσθετα διαθέτουν σε πολλούς τομείς σύγχρονη τεχνολογία, καλά κρατεί και έτσι εμφανίζονται όλο και πιο πολλές προτάσεις.

Μια από αυτές είναι και η Alfa Romeo Giulia GT της εταιρείας Emilia Auto, που χρησιμοποιεί ως βάση τo δημοφιλές ιταλικό κουπέ. Μάλιστα προτιμά σχετικά πρόσφατα μοντέλα, από τα οποία διατηρούνται στην αρχική τους μορφή η οροφή και οι κολώνες.

Το νέο πλαίσιο που αποτελεί τη βάση είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ από κει και πέρα όλα τα στοιχεία του αμαξώματος, πλην αυτών που προαναφέραμε κατασκευάζονται από ανθρακόνημα. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του αμαξώματος αυτό που αλλάζει δραματικά είναι το πλάτος που αυξάνεται κατά 30 ολόκληρα εκατοστά, ενώ γίνονται και κάποιες βελτιώσεις από πλευράς αεροδυναμικής.

Σημαντική είναι και η αλλαγή στο σχήμα του καπό προκειμένου κάτω από αυτό να χωρέσει ο bi-turbo V6 των 2.900 κυβικών των σύγχρονων Giulia και Stelvio QV, στην έκδοχή του των 510 ίππων και των 600 Nm, μαζί με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Από κει και πέρα υπάρχουν φυσικά νέα, σύγχρονη ανάρτηση, καθώς και φρένα, μαζί με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό και σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση, ενώ το εσωτερικό ναι μεν έχει εκμοντερνιστεί αλλά δεν έχει χάσει την κλασική εμφάνισή του.

Φυσικά όσοι θελήσουν να αποκτήσουν μια σύγχρονη Alfa Romeo Giulia GT, η τιμή της θα είναι περίπου 400.000 ευρώ, θα έχουν και μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσής της. Συνολικά πάντως θα κατασκευαστούν 22.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ