ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Mini ανακοίνωσε τη νέα φιλοσοφία σχεδίασής της

Αυτοκίνητο: H Mini ανακοίνωσε τη νέα φιλοσοφία σχεδίασής της

Charismatic Simplicity. Έτσι ονομάζεται η σχεδιαστική γλώσσα που θα εφαρμόσει η Mini στα νέα της μοντέλα, με πρώτη εφαρμογή το πρωτότυπο ενός νέου SUV που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Μέχρι τότε η βρετανική εταιρεία του ομίλου της BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser που ομολογουμένως σε αποκαλύπτει πολλά, καθώς και κάποιες αρχικές πληροφορίες.

Έτσι τα καινούργια Mini θα εξελιχθούν γύρω από πλαίσια ειδικά σχεδιασμένα για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ από κει και πέρα η νέα σχεδιαστική αντίληψη θα περιορίσει το πλήθος των στοιχείων και θα επικεντρωθεί μόνο στα πιο σημαντικά.

Ο στόχος σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα είναι «να επιτευχθεί μια αντιληπτή ταυτότητα που θα διασφαλίσει ότι κάθε μελλοντικό Mini θα έχει το δικό του ατομικό χάρισμα που θα βασίζεται αναμφισβήτητα στον πυρήνα των χαρακτηριστικών της μάρκας».

Ένα από τα βασικά αισθητικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού θα είναι τα πίσω LED φώτα που ναι μεν θα βασίζονται στο κλασικό Union Jack (τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας) αλλά θα έχουν διαφορετική έκφραση για κάθε μεμονωμένο μοντέλο.

Επίσης για το εσωτερικό θα δοθεί έμφαση στη χρήση ανακυκλούμενων υλικών και δεν θα χρησιμοποιείται πλέον το δέρμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ