ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Pagani Huayra Codalunga κοστολογείται 7 εκατ. ευρώ και ξυπνά μνήμες Le Mans

Η νέα Pagani Huayra Codalunga κοστολογείται 7 εκατ. ευρώ και ξυπνά μνήμες Le Mans
Τελευταία δημιουργία της Pagani, η Huayra Codalunga, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά των 24 Ωρών του Le Mans της δεκαετίας του ’60.

Για τους κατασκευαστές υπερ - αυτοκινήτων οι ειδικές εκδόσεις είναι μάννα εξ ουρανού σε ότι αφορά τα έσοδά τους μιας και κατά κανόνα γίνονται ανάρπαστες σε φουσκωμένες τιμές σε σχέση με τα στάνταρ μοντέλα.

Αυτή που εφαρμόζει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία τη συγκεκριμένη λογική είναι η Pagani. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που οι ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της μπορεί τελικά να είναι πιο πολλές από τις απλές.

Τελευταία της δημιουργία η Huayra Codalunga, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά των 24 Ωρών του Le Mans της δεκαετίας του ’60. Έτσι λοιπόν επιμηκύνθηκε το πίσω μέρος της Huayra, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερο.

Η Codalunga προέκυψε μετά από παραγγελία δύο προφανώς καλών πελατών της Pagani, συνολικά θα κατασκευαστούν 5, και υλοποιήθηκε από το τμήμα των ειδικών κατασκευών της εταιρείας.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V12 της μάρκας με τους 851 ίππους και τα 1.100 Nm, ενώ η χρήση ελαφρών υλικών και μιας σπέσιαλ εξάτμισης έχει περιορίσει το βάρος στα 1.290 κιλά.

Το τελικό κόστος της Pagani Huayra Codalunga θα είναι 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ