ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί το SUV της Ferrari, η Purosangue

Αυτοκίνητο: Το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί το SUV της Ferrari, η Purosangue

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί μια από τις μεγαλύτερες περιόδους αναμονής για ένα καινούργιο μοντέλο στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία.

Και αυτό γιατί τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου η Ferrari αναμένεται να παρουσιάσει και επίσημα την Purosangue, το πρώτο SUV της ιστορίας της. Το οποίο θα κινείται, σύμφωνα με τοποθέτηση της διάσημης ιταλικής εταιρείας, έναν «καθαρό» V12. Αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας της Purosangue θα είναι ατμοσφαιρικός και high rev σύμφωνα με την παράδοση της μάρκας -θα μπορεί δηλαδή να περιστρέφεται με πολλές σ.α.λ.- και δεν θα έχει κάποια μορφή εξηλεκτρισμού.

Το τελευταίο διαφοροποιεί σημαντικά το SUV της Ferrari από τους άμεσους ανταγωνιστές του -Aston Martin DBX, Bentley Bentayga και κυρίως Lamborghini Urus- που κινούνται από υπετροφοδοτούμενους V8.

Όσο για το ύψος των πωλήσεων της οι ίδιες πηγές της ιταλικής εταιρείας αναφέρουν πως θα αποτελούν περίπου του 20% του συνόλου. Δηλαδή κάθε πέμπτη Ferrari που θα πωλείται ανά το κόσμο θα είναι Purosangue. Δεν είναι και άσχημα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ