ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Subaru Impreza είναι απόλυτα σύγχρονο

Αυτό το Subaru Impreza είναι απόλυτα σύγχρονο

Το Subaru Impreza είναι ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται ως rally replica και έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας στο WRC και με κορυφαίους οδηγούς.

Η Prodrive είναι μια από τις πιο γνωστές ομάδες που είχαν πολύχρονη συμμετοχή και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ενώ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέρονται πρότζεκτ.

Ένα από αυτά είναι και το P25 των φωτογραφιών μας, που είναι εμπνευσμένο από το Impreza 22B του 1998. Το συγκεκριμένο Impreza είχε εξελιχθεί από κοινού από τις Subaru και Prodrive και κατασκευάστηκαν μόλις 424 που σήμερα πωλούνται περίπου 200.000 ευρώ.

Κάποια μάλιστα ξεπερνούν ακόμα και τις 300.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή του P25 θα είναι ακόμα πιο μικρή. Μόλις 25 μονάδες, όπως ονομασία του που συμβολίζει και τα χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη εμφάνιση του Impreza WRC.

Το P25 βασίζεται σε ένα απλό Impreza WRΧ εκείνης της εποχής, ενώ από κει και πέρα οι μετατροπές και οι αναβαθμίσεις είναι πάρα πολλές και η χρήση ανθρακονήματος μεγάλη. Έτσι το παρόν δίνουν από ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ενεργητικό κεντρικό διαφορικό μέχρι δισκόφρενα με εξαπίστονες δαγκάνες και ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση.

Όσο για τον κινητήρα δεν είναι ο αυθεντικός boxer των 2.000 κυβικών αλλά ένα σύγχρονος 2,5 λίτρων με πιο μεγάλο turbo και απόδοση 406 ίππων. Που φυσικά βοηθά και αυτός με τη σειρά του στο να εκτοξευθεί η τιμή του Prodrive P25 στις 560.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ