ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H VW παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική της λιμουζίνα, το ID. Aero

Αυτοκίνητο: H VW παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική της λιμουζίνα, το ID. Aero

Μετά τα SUV (ID.3, 4, 5 και 6) και το πολυμορφικό με το ρετρό σχεδιασμό (ID. Buzz) η Volkswagen πρόσθεσε στη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων και μια λιμουζίνα.

Πρόκειται για το ID. Aerο που παρουσιάστηκε επίσημα στη Κίνα, όπου θα είναι καταχήν διαθέσιμο και όπως διαφαίνεται και από την ονομασία του κατά τη σχεδίασή του έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική. Κάτι που βέβαια αποτυπώνεται και στον πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσάς του (Cd), που είναι μόλις 0,23.

Η βάση είναι το ειδικό για ηλεκτρικά πλαίσιο MEB, ενώ το μήκος του ID. Aero φτάνει τα 5,0 μέτρα, κάτι που μαζί και με το μεγάλο μεταξόνιο εγγυάται τους άνετους χώρους στο εσωτερικό του.

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 77,0 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 620 χιλιομέτρων, γεγονός που καθιστά το ID. Aero, εφόσον υπάρχουν υποδομές φόρτισης καθ΄οδόν και στον προορισμό, κατάλληλο και για μεγάλα ταξίδια.

Όπως είπαμε η διάθεση του ID. Aero, που κατά κάποιον τρόπο μπορεί να θεωρηθεί και ο ηλεκτρικός διάδοχος του Passat, θα ξεκινήσει κατά της διάρκεια του 2023 στην Κίνα και θα ακολουθήσουν μέσα στην ίδια χρονιά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ