ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Hyundai Ioniq 6 έχει εντυπωσιακή εμφάνιση

To Hyundai Ioniq 6 έχει εντυπωσιακή εμφάνιση

Μετά από αρκετά teasers η Hyundai παρουσίασε και επίσημα το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο, το Ioniq 6, χωρίς όμως και να αποκαλύψει τα πάντα γύρω από αυτό.

Το Ioniq 6 λοιπόν -βασίζεται στο πλαίσιο E-GMP που υποστηρίζει τεχνολογία 800V και χρησιμοποιείται ήδη τόσο στο Ioniq 5 όσο και στο Kia EV6- αποτελεί την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου Prophecy.

Έχει μήκος 4,855 μέτρων, αμάξωμα τύπου liftback και εντυπωσιακό αεροδυναμικό σχεδιασμό. Που εξασφαλίζει ένα συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,21, που το τοποθετεί στην κορυφή της λίστας των πιο αεροδυναμικών οχημάτων παραγωγής.

Στα ιδιαίτερα σχεδιαστικά του γνωρίσματα συγκαταλέγονται οι κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών, οι εκτεινόμενες (pop-up) χειρολαβές και τα πίσω φώτα με τα πολλά pixels, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ενοποιημένη οθόνη που αποτελείται από δύο επιμέρους.

Περισσότερα στοιχεία και για τους χώρους στο εσωτερικό αλλά και για το σύστημα πρόωσης θα ανακοινωθούν στο μέλλον. Ωστόσο έχοντας υπόψη τα δεδομένα του Ioniq 5 θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχουν πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με μπαταρίες 58,0 kWh και 77,4 kWh και απόδοση από 170 έως 325 ίππους, ενώ για το μέλλον είναι πολύ πιθανή μια σπορ έκδοση Ν με 580 ίππους.

Το νέο Hyundai Ioniq 6 θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ