ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Θυμάστε τη BlackBerry; Ίσως υπάρχει στο αυτοκίνητό σας

Αυτοκίνητο: Θυμάστε τη BlackBerry; Ίσως υπάρχει στο αυτοκίνητό σας

Πριν από την επέλαση των iPhones και των smartphones με λειτουργικό Android η καναδική BlackBerry ήταν πρακτικά μονόδρομος για όσους ήθελαν ένα κινητό για επαγγελματική κυρίως χρήση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των συσκευών της ήταν το φυσικό πληκτρολόγιο και η πολύ καλή κρυπτογράφηση, αλλά στην πορεία του χρόνου δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και έμεινε εκτός της αγοράς των smartphones.

Παρόλα αυτά η εταιρεία δεν εξαφανίστηκε. Μπορεί να μη είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς δεν πουλά στο ευρύ κοινό αλλά είναι σημαντικός προμηθευτής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και αυτό γιατί παρέχει λογισμικό -πρόκειται για το λειτουργικό σύστημα QNX που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από τις Mercedes, Toyota, Honda και BMW- για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και διασύνδεσης των σύγχρονων μοντέλων.

Λογισμικό στους κατασκευαστές αυτοκινήτων παρείχε και στο παρελθόν και έτσι υπολογίζεται πως συνολικά κυκλοφορούν 215 εκατομμύρια αυτοκίνητα με προϊόντα της. Από τα οποία τα 20 προστέθηκαν στην κυκλοφορία τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ