ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Hyundai Ioniq 6 ξεχωρίζει για την πολύ καλή αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας

Το Hyundai Ioniq 6 ξεχωρίζει για την πολύ καλή αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας

Η Hyundai ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο, το Ioniq 6. Το οποίο εκτός από την εξαιρετική αεροδυναμική του ξεχωρίζει και για τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία του.

Έτσι λοιπόν η βασική του έκδοση έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων στον πίσω άξονα ο οποίος κινεί τους αντίστοιχους τροχούς, ενώ η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 53,0 kWh.

Με βάση λοιπόν τις τυποποιημένες μετρήσεις κατά WLTP η μέση κατανάλωση ενέργειας του συγκεκριμένου Ioniq 6 είναι μόλις 14,0 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα. Τιμή ιδιαίτερα χαμηλή ακόμα και για πιο μικρά και λιγότερο ισχυρά EVs.

Χάρη και στην πολύ καλή αεροδυναμική του η αυτονομία της φτάνει τα 380 χιλιόμετρα, ενώ αν κάποιος θέλει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία ο ένας ηλεκτροκινητήρας μπορεί και να συνδυαστεί με μπαταρία 77,4 kWh. Σε αυτήν την περίπτωση το Ioniq 6 μπορεί να καλύψει μέχρι και 610 χιλιόμετρα, ενώ η ίδια συστοιχία συσσωρευτών υπάρχει και στην κορυφαία έκδοση του μοντέλου.

Την τετρακίνητη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 325 ίππους και 605 Nm και η οποία χρειάζεται μόλις 5,1 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ