ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μέλλον των σπορ Hyundai N είναι ηλεκτρικό

Το μέλλον των σπορ Hyundai N είναι ηλεκτρικό

Οι φήμες για την παρουσία στο μέλλον ηλεκτρικών σπορ Hyundai N ακούγονται εδώ και καιρό και τώρα η κορεατική εταιρεία τις επιβεβαιώνει με την παρουσίαση όχι ενός αλλά δύο πρωτοτύπων.

Το πρώτο ονομάζεται RN22e και στην πράξη προλογίζει το Ioniq 6 N, την κορυφαία εκδοχή της ηλεκτρικής λιμουζίνας με την εξαιρετική αεροδυναμική που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Η βάση είναι και εδώ το πλαίσιο E-GMP που υποστηρίζει την τεχνολογία 400/ 800 V, ενώ υπάρχει από ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα. Και οι δύο αποδίδουν συνδυαστικά 585 ίππους, ενώ η μπαταρία είναι των 77,4 kWh. Που εξασφαλίζει μια ικανή αυτονομία.

Το δεύτερο είναι το N Vision 74, με το 74 να παραπέμπει στη χρονιά που παρουσιάστηκε το αισθητικό πρότυπό του. Το Pony Coupe που είναι δημιουργία του διάσημου Giorgetto Giugiaro και τώρα δανείζει (κάποιες) γραμμές του στο σύγχρονο concept.

Η ιδιαιτερότητα του οποίου είναι ότι συνδυάζει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με μπαταρία 62,4 kWh με ενεργειακές κυψέλες. Το αποτέλεσμα είναι η συνολική αυτονομία να φτάνει τα 600 χιλιόμετρα και η συνδυαστική απόδοση τους 680 ίππους. Που επαρκούν για μια τελική ταχύτητα 250 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ