ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τo αγροτικό Ford F-150 Raptor R έχει 710 ίππους

Τo αγροτικό Ford F-150 Raptor R έχει 710 ίππους
Τo αγροτικό Ford F-150 Raptor R έχει 710 ίππους

Τα ημιφορτηγά με πολλούς ίππους είναι μόδα στις ΗΠΑ και κάθε κατασκευαστής που εμπλέκεται θέλει φυσικά να βρίσκεται στην κορυφή. Έτσι η Ford παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του best seller της F-150, το Raptor R.

Το οποίο κινείται από τον V8 των 5.200 κυβικών με το μηχανικό υπερ-συμπιεστή που χρησιμοποιείται και στη Mustang Shelby GT500. Ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 710 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Η τετρακίνηση είναι βεβαίως στάνταρ και υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Normal, Sport, Quiet και Baja, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή απόδοση σε όλα τα οδοστρώματα και τις επιφάνειες.

Για τον ίδιο λόγο έχουν γίνει και παρεμβάσεις στην ανάρτηση προκειμένου να αποκτήσει heavy duty χαρακτηριστικά.

Φυσικά το κορυφαίο F-150 Raptor R ξεχωρίζει και οπτικά από τα πιο ταπεινά, χάρη στις πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα αλλά και τα λογότυπά του. Ταυτόχρονα στο εσωτερικό υπάρχουν στάνταρ καθίσματα της Recaro με επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα, καθώς και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, μαζί με πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και διασύνδεσης.

Εννοείται πως με όλα αυτά η τιμή του είναι ιδιαίτερα υψηλή για τα αμερικανικά δεδομένα, καθώς ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 100.000 δολαρίων, μιας και ξεκινά από τις 109.145.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ