ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda παρουσίασε επίσημα το Civic Type R

Η Honda παρουσίασε επίσημα το Civic Type R
Η Honda παρουσίασε επίσημα το Civic Type R

Μετά το στάνταρ μοντέλο του νέου Civic που είναι αποκλειστικά υβριδικό η Honda παρουσίασε και την κορυφαία εκδοχή του. Το σπορ Civic Type R που σε πείσμα των καιρών δεν έχει καμία μορφή εξηλεκτρισμού.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις το Type R έχει μια πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με τα απλά Civic, χάρη στους διαφορετικούς προφυλακτήρες του, τα πιο τονισμένα φτερά, τις πιο μεγάλες πίσω πόρτες(!), τη διαφοροποιημένη μάσκα και τη μεγάλη εισαγωγή αέρα κάτω από αυτήν.

Το βασικό του οπτικό χαρακτηριστικό παραμένει η μεγάλη πίσω αεροτομή που όμως είναι πιο διακριτική σε σχέση με αυτήν του προκατόχου του. Κάτι που ισχύει και για τη συνολική του εικόνα, ενώ δεν λείπει ούτε ο μεγάλος διαχύτης ούτε η τριπλή απόληξη της εξάτμισης που παραμένει βασικό στοιχείο αναγνώρισης.

Όσο για τiς ζάντες αυτές δεν είναι 20άρες όπως στο μοντέλο που αντικαθίσταται αλλά 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό τα βλέμματα πέφτουν καταρχήν στα μπάκετ καθίσματα με τη χτυπητή κόκκινη επένδυση, ενώ και εδώ ο πίνακας είναι ψηφιακός (με δύο επιλογές απεικόνισης). Μάλιστα στην οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό προβάλλονται και οι ενδείξεις του Honda LogR. Που πληροφορεί το οδηγό για την κατάσταση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας του νέου Civic Type R είναι μια ανανεωμένη έκδοση του turbo των 2.000 κυβικών του προκατόχου του που θα αποδίδει περισσότερους από 320 ίππους, γεγονός που θα το καταστήσει το πιο ισχυρό στην 25χρονη ιστορία του μοντέλου. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο, ενώ κινητήριοι τροχοί είναι και πάλι οι εμπρός με αποτέλεσμα η Honda να είναι βέβαιο πως θα διεκδικήσει τα αντίστοιχα ρεκόρ σε γνωστές πίστες του κόσμου.

Η αρχή έγινε από τη Suzuka και η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, ενώ η Honda λέει πως συνολικά θα είναι πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του που χρειάζεται 4,9 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα.

Η ακριβής ιπποδύναμη του νέου Honda Civic Type R θα ανακοινωθεί επίσημα κοντά στην ημερομηνία έναρξης των πωλήσεών του. Κατά πάσα πιθανότητα δηλαδή το φθινόπωρο, ενώ στη χώρα μας θα είναι το 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ