ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Cadillac θέλει να επαναπροσδιοριστεί με την Celestiq EV

Αυτοκίνητο: Η Cadillac θέλει να επαναπροσδιοριστεί με την Celestiq EV

Η Cadillac είναι η πιο παραδοσιακή αμερικανική μάρκα πολυτελείας και ως τέτοια και έπειτα από αρκετά χρόνια... λήθαργου θέλει να προσδιοριστεί εκ νέου.

Με πρώτο δείγμα γραφής το ηλεκτρικό πρωτότυπο Celestiq EV, που μάλλον ελάχιστα θα διαφέρει από το μοντέλο παραγωγής. Που όταν θα παρουσιαστεί -κατά πάσα πιθανότητα το 2024- θα είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά Cadillac μέχρι εκείνη τη στιγμή και βέβαια η ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας.

Πράγματι η εικόνα της Celestiq με το μεγάλο αμάξωμα των δύο όγκων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και αεροδυναμική, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό της. Με τις συνολικά πέντε μεμονωμένες οθόνες στο ταμπλό που δημιουργούν οπτικά ένα ενιαίο σύνολο με διαγώνιο 55 ιντσών.

Από κει και πέρα οι πίσω επιβάτες θα έχουν τις δικές τους οθόνες, και θα μπορούν να ρυθμίζουν ανεξάρτητα το πόσο σκούρα θα είναι τα παράθυρά τους.

Βασικό στοιχείο του εξοπλισμού θα είναι και το Ultra Cruise, το σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησης που θα είναι προσαρμοσμένο στο ανώτερο νομικά επιτρεπτό επίπεδο.

Στοιχεία για το σύστημα πρόωσης θα ανακοινωθούν στην πορεία, ενώ η τιμή της κορυφαίας της εκδοχής αναμένεται να φτάνει ακόμα και τις 300.000 δολάρια, κάτι που θα τη φέρει στα επίπεδα των Bentley και Rolls Royce.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ