ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ηλεκτρικά SUV της Mini στο μέλλον θα είναι σαν το Aceman

Τα ηλεκτρικά SUV της Mini στο μέλλον θα είναι σαν το Aceman
Από πλευράς μεγέθους το Aceman τοποθετείται με τα 4,05 μέτρα μήκους του κάτω από το Countryman

Η Mini παρουσίασε το πιο μικρό SUV που από καιρό αναμενόταν, υπό τη μορφή του πρωτοτύπου Aceman EV προς το παρόν, αλλά που όμως δεν θα διαφέρει πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

Από πλευράς μεγέθους το Aceman τοποθετείται με τα 4,05 μέτρα μήκους του κάτω από το Countryman που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο στην επόμενη γενιά του, ενώ από πλευράς εμφάνισης δείχνει το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον για τα Mini.

Που αν κρίνουμε από το Aceman θα έχουν μια κάθετη μάσκα, το περίγραμμα της οποίας θα προσδιορίζεται οπτικά. Ταυτόχρονα υπάρχουν πλευρικά προστατευτικά στα φτερά και τις πόρτες, ενώ το Union Jack χρησιμοποιείται όπου είναι δυνατόν.

Το μέλλον δείχνει και το εσωτερικό του Aceman, με την στρογγυλή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό να είναι πιο λιτή οπτικά και OLED. Από κει και πέρα δεν υπάρχει καθόλου δέρμα αλλά ούτε και χρώμιο ενώ στις επενδύσεις από ύφασμα αναγράφεται το xoxo που στη γλώσσα του chat σημαίνει αγκαλιές και φιλιά.

Οι θέσεις είναι για μέχρι και πέντε, ενώ αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το σύστημα πρόωσης οι φήμες αναφέρουν πως το Cooper θα έχει μπαταρία 40 kWh και ηλεκτροκινητήρα 185 ίππων και το Cooper S αντίστοιχα 50 kWh και 225 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση η αυτονομία θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα βασίζεται και ο διάδοχος του ηλεκτρικού τρίθυρου Mini E.

Tο Mini Aceman EV Concept θα παρουσιαστεί στο κοινό στα τέλη Αυγούστου σε έκθεση Videogames στην Κολωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ