ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Γιατί η Chevrolet θα δίνει στους κατόχους Corvette Z06 5.000 δολάρια μετά από ένα χρόνο;

Αυτοκίνητο: Γιατί η Chevrolet θα δίνει στους κατόχους Corvette Z06 5.000 δολάρια μετά από ένα χρόνο;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν πολλαπλά θέματα. Από τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα οποία έχουν προστεθεί στα διαχρονικά τους ζητήματα.

Μεταξύ αυτών και η άμεση μεταπώληση μετά την αγορά δημοφιλών, σπορ κυρίως μοντέλων, με καπέλο.

Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι και η σπορ έκδοση της Corvette C8, η Z06, που διαφοροποιείται σημαντικά από το στάνταρ μοντέλο. Τόσο οπτικά, μιας και είναι αισθητά πιο φαρδιά ξεπερνώντας τα 2,0 μέτρα και οι ζάντες της φτάνουν μέχρι και τις 21 ίντσες στον πίσω, αλλά και μηχανολογικά.

Κινητήρας της είναι ο ολοκαίνουργιος ατμοσφαιρικός V8 των 5.500 κυβικών με τον κωδικό LT6, που χάρη και στον Flat Plane στροφαλοφόρο του ανεβαίνει μέχρι τις 8.600 σ.α.λ. και αποδίδει 670 ίππους (SAE).

Φυσικά η Ζ06 διαθέτει τόσο αναβαθμισμένα φρένα όσο και ανάρτηση, ενώ υπάρχει και το πακέτο Ζ07 που την καθιστά ακόμα πιο επιθετική.

Η τιμή της ξεκινά από τις 102.700 δολάρια -το κουπέ, το ρόουντστερ είναι κατά 7.500 δολάρια πιο ακριβό- κάτι που σημαίνει πως κοστίζει σημαντικά περισσότερο σε σχέση με τις 64.200 δολάρια της βασικής έκδοσης της C8, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα την εμποδίσει να γίνει ανάρπαστη. Προκειμένου λοιπόν να παρεμποδίσει τις άμεσες πωλήσεις με καπέλο η GM σκέφτηκε ένα σύστημα επιβράβευσης με πόντους για όσους κρατήσουν τη Z06 τους τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν και μέσω του προγράμματος «My Chevrolet Rewards» θα πιστωθούν με 500.000 πόντους τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώσουν αποκτώντας αξεσουάρ ή άλλα είδη για το αυτοκίνητό τους αξίας 5.000 ευρώ.

Αν βέβαια η αξία άμεσης μεταπώλησης υπερβαίνει αυτό το ποσό η επιτυχία του «My Chevrolet Rewards» είναι αμφισβητούμενη. Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς πως εδώ οτο όφελος θα είναι σε μετρητά…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ