ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα κλασικά, αμερικάνικα Muscle Cars θα γίνουν ηλεκτρικά

Τα κλασικά, αμερικάνικα Muscle Cars θα γίνουν ηλεκτρικά

Η ηλεκτροκίνηση θα εισβάλλει σε όλες τις γνωστές κατηγορίες αυτοκινήτων ανατρέποντας δεδομένα και παραδόσεις δεκαετιών. Μια από αυτές είναι και τα κλασικά αμερικάνικα Muscle Cars, όπως π.χ. τα Dodge Charger και Challenger, με τα πολλά κυβικά και τους ακόμα περισσότερους ίππους.

Που στο μέλλον θα εξακολουθήσουν να είναι πανίσχυρα αλλά κάτω από τα μεγάλα καπό τους δεν θα υπάρχει κάποιος V8. Και αυτό γιατί θα είναι ηλεκτρικά.

Και όπως προαναφέραμε ακόμα πιο ισχυρά, μιας και με σχετική ευκολία θα μπορούν να ξεπεράσουν τους 1.000 ίππους. Με τη βοήθεια φυσικά δύο ηλεκτροκινητήρων που θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από μια μεγάλη μπαταρία.

Το πρώτο ηλεκτρικό muscle car αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2024, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η αισθητική του με τις στρογγυλεμένες γωνίες θα παραπέμπει στα αντίστοιχα μοντέλα των δεκαετίων του ’60 και του ’70.

Η βάση του, εκτός απροόπτου, θα είναι το καινούργιο πλαίσιο STLA της Stellantis η εξέλιξη του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ