ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο κοστίζουν τα Tesla των 1.020 ίππων;

Πόσο κοστίζουν τα Tesla των 1.020 ίππων;

Στην Ευρώπη τα κορυφαία μοντέλα της Tesla, τα Model S και Model X πρακτικά δεν ήταν διαθέσιμα εδώ και μερικούς μήνες, ενώ τώρα επανέρχονται στους τιμοκαταλόγους της μάρκας.

Αρχής γενομένης από τις κορυφαίες εκδόσεις τους, τις Plaid, με τους τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, που έχουν ρότορα από ανθρακονήματα και αποδίδουν συνδυαστικά 1.020 ίππους.

Νούμερα πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε να κάνουμε με καθαρόαιμα σπορ μοντέλα αλλά με μια λιμουζίνα και ένα μεγάλο SUV. Με την πρώτη να χρειάζεται μόλις 2,1 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και να φτάνει τα 322 χλμ./ώρα, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για το Model X είναι 2,4 δεύτερα και 262 χλμ./ ώρα.

Όλα αυτά μαζί με τις αναβαθμίσεις σε φρένα και ανάρτηση είναι λογικό να έχουν εκτοξεύσει τις τιμές τους. Έτσι στη χώρα μας το Model S Plaid κοστίζει 143.990 ευρώ και το Model X Plaid 3.000 επιπλέον.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου, ενώ μέσα στο 2023 θα είναι διαθέσιμα και τα Model S and Model X Dual Motor All-Wheel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ