ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

6.506 άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν ένα Ford GT. Οι 6.006 θα απογοητευτούν

6.506 άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν ένα Ford GT. Οι 6.006 θα απογοητευτούν

Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να διαθέσουν 550.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο; Σίγουρα πολλοί, αλλά πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι, έχοντας κατά κανόνα μάθει, λόγω της οικονομικής τους επιφάνειας, να αποκτούν ότι θέλουν άμεσα και χωρίς πολλά πολλά, να μπουν στη διαδικασία να υποβάλλουν ένα μίνι βιογραφικό, να αναφέρουν πόσο συχνά σκοπεύουν να οδηγούν το αυτοκίνητο, να πουν για την δραστηριότητά τους στα social media και να δεσμευτούν πως για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να το πουλήσουν;

Η απάντηση είναι 10.800 που ξεκίνησαν την όλη διαδικασία και 6.506 που την ολοκλήρωσαν, στέλντοντας ακόμα και ευφάνταστα βίντεο στη Ford για να υποστηρίζουν την αίτησή τους, μιας και το εν λόγω super car δεν είναι άλλο από το σύγχρονο GT, που έχει εντυπωσιακή εμφάνιση από όποια οπτική γωνία και αν το δει κανείς, Μάλιστα στην αγωνιστική του εκδοχή θα δώσει το παρόν στις φετινές 24 Ώρες του Le Mans. Έγκαιρα για την 50η επέτειο του θρυλικού αγώνα του 1966, στον οποίο ο διάσημος πρόγονός του είχε κάνει το 1-2-3.

Το θέμα είναι πως από όλους αυτούς τους ενδιαφερόμενους -το νούμερο είναι εξαιρετικά μεγάλο, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η Ferrari πουλά ετησίως 7.000 μονάδες από όλα της τα μοντέλα και η Lamborghini κάτι παραπάνω από 3.500- μόλις οι 500 θα μπορέσουν να αποκτήσουν το Ford GT των ονείρων τους, καθώς στα επόμενα 2 χρόνια θα κατασκευαστούν συνολικά μόνο τόσα.

Η περιορισμένη παραγωγή είναι, πέρα από όλα τα άλλα και ένα πολύ καλό «εργαλείο» στα χέρια των τμημάτων μάρκετινγκ προκειμένου να διογκωθούν τόσο η ζήτηση όσο και το status του εκάστοτε μοντέλου. Σε ότι αφορά το GT της Ford πάντως έχουμε την αίσθηση πως πέρα από την εμφάνιση είναι και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τέτοια -κινητήρας V6 Ecoboost, 3.500 κυβικών με περισσότερα από 600 άλογα- που όσα και να κατασκευάζονταν, πάντα με τα δεδομένα των super cars, θα γίνονταν ανάρπαστα.

Από τους συνολικά 6.506 αιτούντες θα επιλεγούν όπως είπαμε οι 500 τυχεροί, με τους οποίους η Ford θα επικοινωνήσει μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, προκειμένου να «χτίσουν» το δικό τους GT, επιλέγοντας μεταξύ άλλων ανάμεσα σε 8 χρώματα για το αμάξωμα και σε 7 διαφορετικές λωρίδες. Γιατί μπορεί όλα κι όλα τα σούπερ Ford να είναι μόλις 500, αλλά και εδώ η προσωποποίηση γράφεται με κεφαλαία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ