ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η ανοιχτή Ford Mustang δεν έχει καμία σχέση με την αρχική

Αυτή η ανοιχτή Ford Mustang δεν έχει καμία σχέση με την αρχική

Τα restomods, τα κλασικά μοντέλα με σύγχρονη τεχνολογία, έχουν γίνει μόδα και οι αλλαγές που γίνονται σε αυτά είναι από μικρές έως και πολύ μεγάλες.

Η ανοιχτή Ford Mustang, μοντέλο του 1964, των φωτογραφιών μας της αμερικάνικης εταιρείας Ringbrothers όχι μόνο εμπίπτει στη δεύτερη κατηγορία αλλά υπερθεματίζει. Και αυτό γιατί το μόνο που έχει μείνει από την αρχική είναι τα κέντρα στις ζάντες.

Έτσι το ατσάλινο πλαίσιο είναι ολοκαίνουργιο ενώ οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί όλες κατά 25 χιλιοστά, ενώ τα μέρη του αμαξώματος έχουν κατασκευαστεί με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή. Χαρακτηριστικό είναι πως η μάσκα έχει τοποθετηθεί πέντε εκατοστά πιο πίσω σε σχέση με το αρχέτυπο.

Ο κινητήρας είναι ο V8 Coyote των 5.000 κυβικών της σύγχρονης Mustang GT, ο οποίος σίγουρα θα αποδίδει πιο πολλούς από τους εργοστασιακούς 466 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Οι μηχανικοί των Ringbrothers έχουν επέμβει και στην ανάρτηση που είναι ανεξάρτητη και στους δύο άξονες, ενώ φυσικά καινούργια και ιδιαίτερα αποτελεσματικά είναι και τα φρένα.

Από κει και πέρα το εσωτερικό ναι μεν διατηρεί το στυλ της δεκαετίας του ’60 αλλά είναι ολοκαίνουργιο. Και πολυτελές.

Όσο για το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως είναι ιδιαίτερα υψηλό και εξαρτάται από τη διάθεση και τις επιθυμίες αυτού που δίνει την παραγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ