ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο διάδοχος του θρυλικού Nissan GT-R θα αργήσει κι άλλο

Ο διάδοχος του θρυλικού Nissan GT-R θα αργήσει κι άλλο
Οι τελευταίες πληροφορίες το θέλουν να κάνει την εμφάνισή του το 2028 και μάλιστα με μια εμφάνιση που θα εντυπωσιάζει.

Το GT-R, το κορυφαίο σπορ μοντέλο της Nissan που είναι γνωστό και ως Godzilla, είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και λόγω των ετών που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ οι συζητήσεις και οι φήμες για την αντικατάστασή του από το R36, αυτός είναι ο εσωτερικός κωδικός του διαδόχου του, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Οι τελευταίες πληροφορίες το θέλουν να κάνει την εμφάνισή του το 2028 και μάλιστα με μια εμφάνιση που θα εντυπωσιάζει.

Ειδικά το τελευταίο δεν εκπλήσσει, μιας και ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της ιαπωνικής μάρκας, ο Alfonso Albaisa, το είχε ήδη δηλώσει από το 2018. Ταυτόχρονα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα διαθέτει και στοιχεία ρετρό, όπως κατά αναλογία έγινε και με το νέο Ζ που υιοθετεί χαρακτηριστικά από 240Ζ, ενώ οι καμπύλες θα αντικατασταθούν από ακμές και γωνίες.

Επίσης βέβαιο είναι πως τότε ο εξηλεκτρισμός του νέου GT-R θα είναι εκ των ουκ άνευ, ενώ και πάλι οι φήμες λένε πως θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα παγκοσμίως που θα έχει μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη.

Πάντως πριν από μερικές εβδομάδες άλλες φήμες έκαναν λόγο για ένα καινούργιο πλαίσιο και για έναν V6 με χωρητικότητα 3.000 κυβικών. Ένα ενδεχόμενο είναι η χρήση του συστήματος πρόωσης του αγωνιστικού LMP1 GT-R από το 2015. Που δεν θα κινεί όπως σε αυτό τους εμπρός τροχούς αλλά και τους τέσσερις.

Η ιπποδύναμη στόχος για τους μηχανικούς της Nissan είναι πάντως οι 900 ίπποι, τιμή κατά 50% μεγαλύτερη σε σχέση με την τρέχουσα ισχύ των 600 ίππων του μοντέλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ