ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένας V8 Cosworth της Φόρμουλα 1;

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένας V8 Cosworth της Φόρμουλα 1;
Ένας V8 Cosworth της Φόρμουλα 1

Κατά καιρούς πωλούνται ή πιο σωστά δημοπρατούνται από μονοθέσια της Φόρμουλα 1, με αγωνιστική ιστορία ή και όχι, καθώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Την τιμητική τους, ως συλλεκτικά αντικείμενα, έχουν φυσικά και οι κινητήρες, όπως για παράδειγμα ένας V8 της Cosworth που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας collectingcars.com.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής από το 2005 έως το 2013 μιας και το χρησιμοποιούσαν κατά καιρούς οι ομάδες των Williams, Lotus, Minardi, Red Bull, Toro Rosso, Virgin και Marussia.

Έχει χωρητικότητα 2.400 κυβικών, είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και μπορεί να ανεβαίνει έως τις 20.000 σ.α.λ. -τιμή εξωπραγματική- αποδίδοντας από 730 έως και περισσότερους από 900 ίππους.

Σε αυτόν που πωλείται -χρησιμοποιείται χρόνια ως έκθεμα και γενικά βρίσκεται σε άριστη κατάσταση- και είναι κατασκευής του 2006 λείπει η πολλαπλή εισαγωγής και ενδεχόμενα και άλλα εξαρτήματα, οπότε ο ρόλος που σίγουρα μπορεί να παίξει είναι αυτός της διακόσμησης.

Όσο για την τιμή του η τελευταία προσφορά στη δημοπρασία της ιστοσελίδας είναι μόλις 8.000 δολάρια, τιμή ιδιαίτερα χαμηλή για ένα κινητήρα που έχει προσδιορίσει μεγάλος μέρος της ιστορία της F1. Και ας μην είναι ενδεχόμενα λειτουργικός…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ