ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Ferrari F40 δεν είναι της σειράς…

Αυτή η Ferrari F40 δεν είναι της σειράς…

H Ferrari F40 έχει το δικό της μύθο, ο οποίος ενισχύεται από το ότι είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της διάσημης ιταλικής εταιρείας που πήρε την έγκριση του ιδρυτή της. Του εμβληματικού Enzo Ferrari.

Από κει και πέρα η σπανιότητά της είναι δεδομένη, ενώ μεταξύ των λίγων που έχουν κατασκευαστεί υπάρχουν και κάποιες που ξεχωρίζουν ακόμα πιο πολύ.

Σαν και αυτή των φωτογραφιών μας -μοντέλο του 1989- και αυτό όχι μόνο γιατί δεν είναι κόκκινη αλλά γκρι και μάλιστα με μια ασυνήθιστη απόχρωσή του.

Ο βασικός λόγος είναι το ότι έχει μετασκευαστεί και πλέον διαθέτει μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση με μια θηριώδη πίσω φτερούγα αλλά και ένα μεγάλο άνοιγμα στο καπό.

Ταυτόχρονα ο κινητήρας της φτάνει τους 1.000 ίππους, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη F40 την πιο ισχυρή που κυκλοφορεί, ενώ η αύξηση της ισχύος συνοδεύτηκε από αναβάθμιση τόσο στα φρένα όσο και στην ανάρτησή της.

Η τελευταία αναπαλαίωσή της κόστισε περισσότερο από 100.000 ευρώ, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό της με μπλε μπάκετ και ένα νέο πίνακα οργάνων

Η πραγματική εντυπωσιακή γκρι Ferrari F40 θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s και η τιμή με την οποία θα βρει νέο ιδιοκτήτη υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ