ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο μοντέλο είναι εδώ και 10 χρόνια το πιο γρήγορο roadster στον κόσμο;

Ποιο μοντέλο είναι εδώ και 10 χρόνια το πιο γρήγορο roadster στον κόσμο;

Τη Bugatti την γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι πως η γαλλική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται πλέον και τόσο για το ρεκόρ ταχύτητας και για αυτό η Chiron δεν είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που υπάρχει. Αυτό είναι το Jesko Absolut της σουηδικής Koenigsegg, το οποίο κατάφερε να φτάσει τα 483 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, η Bugatti συνεχίζει να κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Αυτό του ταχύτερου «ανοιχτού» αυτοκινήτου που στην περίπτωση ενός σπορ διθέσιου μοντέλου είναι γνωστά ως roadster. Συγκεκριμένα, η ανοιχτή εκδοχή της Veyron Grand Sport Vitesse παραμένει το ταχύτερο roadster παραγωγής στον κόσμο.

Στα γαλλική Vitesse σημαίνει ταχύτητα και αυτός ήταν ο σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης που ξεχώριζε χάρη και στην αφαιρούμενη οροφή της. Η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse κατασκευάστηκε σε μόλις 92 μονάδες, ενώ η παραγωγή της απλής Super Sport παρέμεινε στις 48.

Την χρονιά που παρουσιάστηκε η Vitesse (για την περίσταση ο W16 των 8.000 κυβικών και των τεσσάρων turbo είχε ανέβει από τα 1.001 στα 1.200 άλογα) κατάφερε να φτάσει τα 408,84 χλμ./ώρα.

Αυτή η επίδοση αυτόματα χάρισε στη roadster εκδοχή της Veyron τον τίτλο του ανοιχτού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει πετύχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα. Ένα ρεκόρ που κρατά μέχρι και τις μέρες μας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ