ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Έτσι θα είναι το νέο, ηλεκτρικό Volvo XC90

Αυτοκίνητο: Έτσι θα είναι το νέο, ηλεκτρικό Volvo XC90

Η Volvo έχει μπει για τα καλά στη φάση της εξέλιξης του αντικαταστάτη του μεγάλου της SUV, του XC90, που θα είναι φυσικά πλήρως ηλεκτρικός.

Το υπάρχον XC90 με τη σειρά του δεν θα… συνταξιοδοτηθεί αλλά θα εξακολουθήσει να διατίθεται μέχρι και το 2030, αποκλειστικά ως plug-in υβριδικό.

Από το νέο XC90 λοιπόν έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο κάποια σκίτσα που προέρχονται από την υπηρεσία πατεντών στην οποία και κατατέθηκαν. Από τα σκίτσα αυτά λοιπόν προκύπτει όπως τελικά το νέο μεγάλο Volvo θα έχει πιο έντονο χαρακτήρα SUV σε σχέση με το πρωτότυπο Recharge που έχει προηγηθεί και έδινε μια πρώτη προσέγγιση.

Από εκεί και πέρα χαρακτηριστική είναι η κλειστή μάσκα, την οποία συμπληρώνουν στενοί προβολείς, ενώ συνολικά η εικόνα δείχνει σαφώς πιο σύγχρονη.

Η βάση του ηλεκτρικού XC90 θα είναι το πλαίσιο SPA2, που επιτρέπει μικρούς προβόλους και επίπεδο δάπεδο, ενώ οι μπαταρίες θα προέρχονται τόσο από την LG Chem όσο και από την CATL. Οι πληροφορίες λένε πως η αρχή θα γίνει με μια με ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία που θα κυμαίνεται από 450 έως και 480 χιλιόμετρα.

Ενδιαφέρον είναι πως από την αρχή η νέα σουηδική ναυαρχίδα θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου, ενώ η συνδυαστική απόδοση θα είναι τουλάχιστον 408 ίπποι.

Το νέο μεγάλο Volvo θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ παράλληλα με το Polestar 3 με το οποία θα έχουν και πολλά κοινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ