ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Ακρόπολις: Θριαμβεύτρια η Hyundai με ιστορικό 1-2-3

Ράλλυ Ακρόπολις: Θριαμβεύτρια η Hyundai με ιστορικό 1-2-3

Το πολύ σκληρό, όπως αποδείχθηκε, για αυτοκίνητα και πληρώματα φετινό Ράλλυ Ακρόπολις είχε έναν θριαμβευτή. Τη Hyundai, η οποία, για πρώτη φορά την αγωνιστική της ιστορία στο WRC, είδε τρία αυτοκίνητά της στις τρείς πρώτες θέσεις.

Για το ιστορικό αυτό 1-2-3 ρόλο έπαιξε φυσικά, πέρα από την καλή απόδοση των οδηγών και η αξιοπιστία και ανθεκτικότητα των i20 Rally1. Επίσης το πόσο ήθελαν οι Κορεάτες αυτήν την επιτυχία φαίνεται και από την οδηγία που δόθηκε στους οδηγούς τους μετά και τον τερματισμό της προ-τελευταίας ειδική, αυτής πριν από την Power Stage στο δεύτερο Ελευθεροχώρι, να μην αλλάξει η μεταξύ τους σειρά.

Πρώτος λοιπόν τερμάτισε ο Thierry Neuville, με διαφορά 15 περίπου δευτερολέπτων από το δεύτερο Ott Tanak, ενώ τρίτος είναι ο Daniel Sordo. Ακολουθούν, με Ford Puma Rally1, οι Loubet και Green, μπροστά από τον Ιάπωνα Katsuta, ο οποίος ήταν πρώτος μεταξύ των οδηγών των Toyota Yaris Rally1.

Στην κατηγορία WRC2 πρώτος είναι ο Lindholm με Skoda Fabia Rally2, ενώ εξαιρετική είναι η επίδοση του Κύπριου Τσουλόφτα -VW Polo GTI- που τερμάτισε 9ος γενικής.

Πρώτος Έλληνας, στη 16η θέση της γενικής κατάταξης, ο Αθανασούλας με Hyundai i20 Rally2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ