ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Ferrari παρουσίασε (επιτέλους!) το SUV της, την Purosangue

Αυτοκίνητο: Η Ferrari παρουσίασε (επιτέλους!) το SUV της, την Purosangue

Μετά από αναμονή ετών, φήμες, διαρροές και πληροφορίες που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν η Ferrari παρουσίασε επίσημα την Purosangue. Που είναι το πρώτο τετράθυρο μοντέλο της ιστορίας της -με τις πόρτες μάλιστα να ανοίγουν με αντίθετη φορά- και βέβαια το πρώτo SUV της.

Αισθητικά συνδυάζει στοιχεία τόσο από την SF90 όσο και από τη Roma και το αποτέλεσμα είναι χωρίς αμφιβολία δυναμικό και ενδιαφέρον, με χαμηλό συνολικό ύψος που είναι μόλις 1,59 μέτρα (το μήκος φτάνει σχεδόν τα 5,0 μέτρα) αλλά σημαντική απόσταση από το έδαφος (185 χιλιοστά). Η οποία τονίζει το χαρακτήρα SUV.

Το πολυτελές τετραθέσιο εσωτερικό ακολουθεί τη σύγχρονη προσέγγιση της Ferrari, με ένα μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων και τιμόνι που ενσωματώνει πολλά μπουτόν και ρυθμίσεις, ενώ η οθόνη του συστήματος infotainment βρίσκεται μπροστά από το συνοδηγό.

Θέσεις υπάρχουν για τέσσερις και το μέγεθος του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 473 λίτρα.

Ο κινητήρας της Purosangue είναι τελικά ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.500 της 812 GTS που αποδίδει για την περίσταση 725 ίππους και 716 Nm, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις.

Το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,3 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 310 χλμ./ ώρα.

Όσο για την τιμή της, υπολογίστε περί τις 310.000 ευρώ στην Κεντρική Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ