ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Ford Mustang ανανεώθηκε από μέσα προς τα έξω

Η νέα Ford Mustang ανανεώθηκε από μέσα προς τα έξω
Η Mustang παραμένει κλασική και στα μηχανικά της μέρη, καθώς οι μηχανικοί της Ford άφησαν στην άκρη κάθε μορφή εξηλεκτρισμού.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα σπορ αυτοκίνητα παγκοσμίως και σίγουρα το πιο διάσημο pony car αυτού του κόσμου πέρασε στην καινούργια και έβδομη κατά σειρά γενιά του.

Ο λόγος για τη Ford Mustang, που σε πείσμα όλης της φημολογίας που είχε προηγηθεί παραμένει σε πολλούς τομείς παραδοσιακή.

Έτσι λοιπόν η εμφάνισή της είναι εξέλιξη αυτής της τρέχουσας γενιάς, με ελαφρώς πιο μεγάλη οροφή -στην κουπέ, μιας και θα υπάρχει και η κάμπριο- με πιο φαρδιά πίσω φτερά που κάνουν την όλη εικόνα πιο δυναμική και ένα πιο σύγχρονο εμπρός μέρος. Με προβολείς LED με τριπλά στοιχεία στο εσωτερικό τους αλλά και με διαφορετικές μάσκες (στα σημεία) για τις τετρακύλινδρες και οχτακύλινδρες εκδόσεις.

Επίσης εκτός από τις στάνταρ εκδόσεις υπάρχει και η Black Horse με έμφαση στη χρήση σε πίστα, ενώ διαθέσιμο είναι το Performance Pack -έχει αναβαθμισμένα φρένα Brembo και μπλοκέ διαφορικό και σε συνδυασμό με τον V8 ενεργά αμορτισέρ και ηλεκτρική ενεργοποίηση φρένων για drift- καθώς και Bronze Design Series, με στοιχεία στο χρώμα του χαλκού.

Το εσωτερικό με τη σειρά του έχει αλλάξει ριζικά, καθώς πλέον κυριαρχεί το high tech με κύριο εκφραστή του ένα οπτικά ενιαίο σύνολο -όπως π.χ. στις Mercedes και BMW- που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,4 ιντσών και την οθόνη των 13,2 ιντσών του συστήματος infotainment SYNC4.

Ενδιαφέρον είναι το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος αλλά και το γεγονός ότι διατηρήθηκαν κάποια κλασικά κουμπιά.

Η Mustang παραμένει κλασική και στα μηχανικά της μέρη, καθώς οι μηχανικοί της Ford άφησαν στην άκρη κάθε μορφή εξηλεκτρισμού. Έτσι θα είναι και πάλι διαθέσιμη με τον τετρακύλινδρο turbo EcoBoost των 2.300 κυβικών και τον παραδοσιακό, ατμοσφαιρικό V8 των 5.000 κυβικών.

Οι ιπποδυνάμεις τους δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά αναμένονται ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με τους νυν 320 και 460 ίππους αντίστοιχα. Όσο για τα διαθέσιμα κιβώτια είναι ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων με συντονισμό στροφών (rev match) και ένα αυτόματο 10 σχέσεων.

Στις ΗΠΑ η νέα Ford Mustang θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο καλοκαίρι και στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ