ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Manifesto είναι το μανιφέστο της Dacia για το μέλλον

Αυτοκίνητο: Το Manifesto είναι το μανιφέστο της Dacia για το μέλλον

Ένα είναι βέβαιο: το πρωτότυπο με το όνομα Manifesto που παρουσίασε η Dacia δεν πρόκειται να βρει το δρόμο για τις αντιπροσωπείες της ανά τον κόσμο.

Είναι μια πρώτη γεύση για το μέλλον της μάρκας του ομίλου Renault, ενώ σε σχέση με ότι γνωρίζουμε έως τώρα για αυτήν θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως άσκηση θάρρους. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα buggy και μάλιστα σε μια πολύ απλή μορφή, χωρίς πόρτες αλλά και χωρίς παρμπρίζ.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια επιφάνεια εργασίας, ενώ ενδιαφέρον έχει αυτό που η Dacia ονομάζει «Bring-Your-Own-Device». Φέρτε τη δική σας συσκευή δηλαδή σε ελεύθερη απόδοση, κάτι που στην πράξη σημαίνει πως το smartphone του οδηγού ή του επιβάτη μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου.

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει ήδη στα μοντέλα της εταιρείας και στο μέλλον θα εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ.

Εξίσου χαρακτηριστική και η ύπαρξη ενός μόνο προβολέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φακός.

Από κει και πέρα το Manifesto είναι τετρακίνητο, έχει μεγάλους τροχούς με λάστιχα χωρίς αέρα και εξίσου μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενισχυμένο αμάξωμα, ενώ το εσωτερικό του -τα καλύμματα των καθισμάτων όταν αφαιρεθούν μετατρέπονται σε υπνόσακους- είναι αδιάβροχο προκειμένου να μπορεί να πλυθεί με λάστιχο.

Επίσης μια αφαιρούμενη μπαταρία μετατρέπει το Manifesto σε πηγή ενεργείας για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που χρειάζεται παροχή ρεύματος.

Ένα μεγάλο μέρος του πρωτότυπου είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και υλικά που προέρχονται από χρησιμοποιημένα και κατεργασμένα πολυμερή, που ονομάζονται Starkle.

Στο εσωτερικό του Manifesto υπάρχουν επίσης φυσικά υλικά όπως ο φελλός που καλύπτει το ταμπλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ