ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς σας ακούγεται ένα ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 800 χιλιομέτρων;

Πώς σας ακούγεται ένα ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 800 χιλιομέτρων;
Πολλοί είναι οι κατασκευαστές που δοκιμάζουν στην πράξη ηλεκτροκίνητα φορτηγά

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να είναι σίγουρα το επόμενο μεγάλο βήμα της αυτοκίνησης σε ό,τι αφορά τα επιβατικά, αλλά ακόμα υπάρχουν ερωτηματικά σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά αυτοκίνητα. Ειδικά αυτά των διεθνών μεταφορών που καλούνται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις.

Παρόλα αυτά πολλοί είναι οι κατασκευαστές που δοκιμάζουν στην πράξη ηλεκτροκίνητα φορτηγά. Μια από αυτούς είναι και η Mercedes με το eActross. Πρόκειται για ένα κλασικό τράκτορα, με εξελιγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και φουτουριστική σχεδίαση, ο οποίος έχει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητα 500 KWh.

Η οποία μπορεί στους μεγάλους ταχυφορτιστές που είναι πλέον διαθέσιμοι να φορτίσει (από το 20 έως το 80%) σε μόλις 30 λεπτά, ενώ εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Ταυτόχρονα εξελίσσονται τρέιλερ με ενσωματωμένες πρόσθετες μπαταρίες που μπορούν να αυξήσουν τη συνολική αυτονομία μέχρι και τα 800 χιλιόμετρα.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του Mercedes eActross είναι 544 ίπποι και στιγμιαία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 816, ενώ η μπαταρία συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 10 ετών ή 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Το ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ