ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Κίνα θέλει να κατασκευάσει ένα εθνικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο

Η Κίνα θέλει να κατασκευάσει ένα εθνικό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο
Οι Κινέζοι δεν έχουν ξεχάσει την τέχνη της αντιγραφής και έτσι το πίσω μέρος του SC-01 θυμίζει ένα εμβληματικό, ευρωπαϊκό σπορ μοντέλο, την Lancia Stratos

Μπορεί η Κίνα να εξελίσσεται τεχνολογικά, αλλά είναι βέβαιο πως δεν έχει κόψει και τους δεσμούς με το παρελθόν της. Έτσι μια start up της, που ονομάζεται SSC θέλει να κατασκευάσει ένα «εθνικό σπορ μοντέλο».

Το οποίο φυσικά και θα είναι ηλεκτρικό, θα ονομάζεται SC-01 και με μήκος λίγο πάνω από τα 4,0 μέτρα, για την ακρίβεια 4,05, θα έχει ανάλογο μέγεθος με αυτό ενός Audi TT ή μιας Α110 της Alpine.

Φυσικά οι Κινέζοι δεν έχουν ξεχάσει την τέχνη της αντιγραφής και έτσι το πίσω μέρος του SC-01 θυμίζει ένα εμβληματικό, ευρωπαϊκό σπορ μοντέλο, την Lancia Stratos.

To ηλεκτρικό σύστημα πρόωσής του θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 435 ίππων που θα εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,9 δεύτερα. Όσο για την αυτονομία θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Ταυτόχρονα από την SSC ισχυρίζονται πως οι αναρτήσεις έχουν εξελιχθεί προσεκτικά και έχει δοθεί προσοχή και στην κατανομή του βάρους προκειμένου και τα δυναμικά χαρακτηριστικά να είναι όσο το δυνατόν πιο καλά.

Όσο για την τιμή του SC-01, όταν παρουσιαστεί επίσημα το 2023, αναμένεται να είναι γύρω στις 40.000 ευρώ. Σχετικά χαμηλή δηλαδή για ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με 400+ ίππους. Αυτό που μένει είναι και να επιβεβαιωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ