ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Zagato παρουσίασε την haute couture έκδοση της Aston Martin Vanquish

H Zagato παρουσίασε την haute couture έκδοση της Aston Martin Vanquish

Η Zagato είναι μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές ιταλικές καροσερίες, με πολλά και ανδιαφέροντα μοντέλα στην ιστορίας της και με μια μακρόχρονη συνεργασία με την Aston Martin. Η οποία πηγαίνει πίσω στο 1960 και την DB4 GTZ, ενώ το τελευταίο της κεφάλαιο παρουσιάστηκε μόλις τώρα στο Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este.

Πρόκειται για την Aston Martin Vanquish Zagato Concept, που διαθέτει ένα ακόμα πιο ξεχωριστό στυλ και βέβαια την double bubble οροφή με τα χαρακτηριστικά δύο φουσκώματα που είναι το σήμα κατατεθέν της ιταλικής καροσερίας. Η οποία για την περίσταση επέλεξε να μην βάψει τις εμπρός κολώνες στο χρώμα του αμαξώματος αλλά να τις αφήσει μαύρες, ώστα να δημιουργέιται η αίσθηση πως η double bubble οροφ΄γ αιωρείται.

Η οροφή που επιπρόσθετα εκτείνεται πολύ όμορφα προς τα πίσω, μέχρι την αναδιπλούθμενη αεροτομή. Από κει και πέρα ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά φώτα που είναι εμπνευσμένα από την αγωνιστική Vulcan, ενώ αντίστοιχα ο διαχύτης από ανθρακόνημα μαζί με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τους εξωτερικούς καθρέφτες με την ιδιαίτερα λεπτή βάση παραπέμπουν στη συλλεκτική και σούπερ ακριβή One-77.

Στο εσωτερικό οι designers της Zagato επέλεξαν να συνδυάσουν το δέρμα με το ανθρακόνημα, ενώ κάποιες επεμβάσεις έγιναν και στον κινητήρα, με αποτέλεσμα η απόδοση του V12 των 5.900 κυβικών να έχει ανέβει στους 592 ίππους, από τους 568 που είναι κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ